Men samarbejdet med lokale pensionister må ikke blive en decideret indtægtskilde
NORDFYN: Den politiske chef for skolerne i Nordfyns Kommune har ikke noget imod, at elever fra de ældste specialklasser fra Søndersøskolen sælger kaffe og kage til de lokale pensionister fra Søndersø-Skamby Pensionistforening.

- Hvis skolens vurdering er, at der er relevant undervisning i projektet, er det fint med mig, siger Steen Brydegaard (SF), der er formand for Familieudvalget.

Han understreger dog, at ordningen kun kan igangsættes, hvis den ikke medfører en unfair konkurrence over for andre restauratører. Et forhold, som Nordfyns Kommune netop har bedt jurister i Kommunernes Landsforening om at se nærmere på.

- Det siger sig selv, at vi ikke kan bruge en skole til at lave noget, der er konkurrenceforvridende.

Ingen fortjeneste

Steen Brydegaard slår fast, at serveringen for pensionisterne heller ikke må udvikle sig til en decideret indtægtskilde for Søndersøskolen.

- Men kan de tjene en skilling til en lejrskole. Så er det i orden for mig.

Skoleinspektør Flemming Dahlqvist oplyser, at betalingen fra pensionisterne udelukkende vil sikre, at Søndersøskolen får dækket sine egne udgifter til indkøb.

Som nævnt her i Fyens Stiftstidende tidligere på ugen har Danmarks Restauranter og Cafeer skrevet til kommunen og klaget over, at Søndersøskolen kaster sig ud i det, som brancheforeningen kalder krovirksomhed ved at servicere pensionister med kaffe og kage til månedlige møder i skolens gymnastiksal.

Brancheforeningen sætter spørgsmålstegn ved, om ordningen overhovedet er lovlig, og det er årsagen til, at direktør Hans Gustav Behringer fra Nordfyns Kommune har besluttet, at juridiske rådgivere fra Kommunernes Landsforening nu skal vende alle sagens aspekter. Hos Søndersø-Skamby Pensionistforening følger medlemmerne med stor spænding sagens udvikling. Håbet er, at juristerne når frem til, at skolebørnene gerne må servere kaffe og kage for de ældre.

- Det vil være synd, hvis aftalen falder sammen. For den rummer så store muligheder for, at pensionister og skolebørn kan få et godt forhold til hinanden, konstaterer Ib Storm, der er bestyrelsesmedlem i Søndersø-Skamby Pensionistforening.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

- Elevers kaffebord en glidebane for konkurrencen

Hjælp til pensionister er i fare