Grønne Dan på hjemmebane

Dan Jørgensen følger nøje med i den nordfynske miljødebat. - Jeg læser Fyens Stiftsidende på nettet hver dag, uanset om jeg er i Bruxelles eller på Bali, bedyrede han.
Foto: Sara Lilja Steensig

Grønne Dan på hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-spidskandidat holder fast i de nordfynske rødder

NORDFYN: Socialdemokraternes spidskandidat ved næste valg til Europa-Parlamentet husker tydeligt, hvordan han som dreng løb rundt og legede ved Langesø.

- Når jeg i dag ser Langesø, er den grøn af alger, det gør mig indigneret, forklarer Dan Jørgensen, som i aftes holdt oplæg om det nordfynske miljø i Udviklingspark Nord i Bogense.

Selv om han til daglig bakser med miljøpolitik i Bruxelles og Strasbourg som medlem af Europa-Parlamentet, følger politikeren, som er opvokset i Morud, nøje med i den lokale debat.

Glædeligt overrasket

Til gårsdagens debat var omkring 25 mennesker mødt frem, og det var ikke kun partisoldater, lød det fra de socialdemokratiske arrangører, som var ganske godt tilfredse med fremmødet. Det samme var Dan Jørgensen.

- Jeg troede ikke, at der ville komme et øje til et møde fredag aften, indledte politikeren sin lille tale om miljøet og det intensive danske landbrug, som ifølge Dan Jørgensen er den helt stor skurk i forhold til naturen.

Nordfyn inspirerer

- Der bliver produceret alt for mange svin på den her ø, og miljøet er presset på Nordfyn, mener han.

Derfra bølgede debatten omkring miljøet i kommunalreformen, gylleforsuring, uvidende byboer og meget mere.

For den nyudnævnte spidskandidat er det vigtigt at holde fast i rødderne på Nordfyn, og han kommer tit til området for at besøge venner og familie i Morud, men også for at hente inspiration til sit politiske arbejde.

- Jeg tror, at man bliver mere ærlig som politiker, når man tager udgangspunkt i sit eget liv og sine egne erfaringer, siger han.

Grønne Dan på hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce