Graffiti-auktionen i forbindelse med Eventyrlig Kunst udstillingen i Bogense fik ikke fuldt hus. Auktions-opsætningen på facebook var ikke ideel, lyder evalueringen.

Bogense: I ugerne op til forrige weekends store kunstmesse Eventyrlig Kunst i Bogense var byen udsmykket med graffitikunst, heriblandt fire kæmpeværker på omkring 2,5x2,5 meter, der var hængt op på Stark-bygningen på havnen.

Alle fire værker blev forsøgt solgt på en facebook-auktionen. Mindsteprisen var 2000 kroner.

Auktions-succesen blev beskeden. Kun et af værkerne - "Træet" - blev solgt, og til mindsteprisen. Køberen var belysningsfirmaet Modi Form i Middelfart, der bød mindsteprisen på de 2000 kroner.

- Vi er lidt ærgerlige over, at salget ikke gik bedre. Det var den eneste måde kunstnerne kunne få dækket lidt af deres udgifter på. De har leveret alt helt gratis, selv malingen har de betalt, så vi kunne godt have undt dem, at de havde fået lidt ind på salget. Så hvis der sidder nogle derude, der fortryder, de ikke bød, så lader vi muligheden stå åben, selv om auktionen formelt set er slut. Vi vil gerne formidle kontakten til kunsterne, siger Else Friis Anderson fra Soroptimisterne

Det er første gang, Soroptimisterne har forsøgt sig med en auktion, og noget tyder på, at opsætningen af auktionen på facebook ikke var ideel.

- Flere har givet udtryk for, at det var svært at komme til at afgive et bud. Det skal vi have rettet op på, hvis vi prøver noget lignende igen, siger Else Friis Anderson.

De tre graffiti-kunstnere, hvis værker ikke blev solgt, har nu besluttet, hvis ikke andre melder sig, at donere værkerne til en børneinstitution af en slags.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.