Golfprojekt tæt på realisering


Golfprojekt tæt på realisering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORHÅBNING:De sidste forhindringer for golfbane ved Langesø ser ud til at være væk
LANGESØ: Politikerne i Søndersø Kommune er nu meget tæt på at kunne sige ja til en golfbane i en nuværende træplantage ved Langesø Gods.

Mandag den 9. august er der møde i økonomiudvalget samt ekstraordinære møder i både teknisk udvalg og kommunalbestyrelsen.

- Og her vil lokalplanen for golfbanen ved Langesø kunne vedtages, siger ingeniør Mai Bjørn Nielsen fra kommunens tekniske afdeling.

Dermed ser det ud til, at der nu langt om længe kommer realiteter bag de golfplaner, der i varierende form er blevet bremset af forskellige myndigheder.

Også indholdet i den aktuelle lokalplan havde Fyns Amt noget imod, og der blev nedlagt veto mod planen.

- Men på et møde i juni fandt vi frem til et kompromis, og indsigelsen blev trukket tilbage, fortæller Mai Bjørn Nielsen.

En million kr. pr. hul

Det er planen, at golfbanen skal etableres, drives og vedligeholdes af Langesø-fondet, der ejer godset og det tilhørende skovbrug.

Så snart lokalplanen er på plads, skal golfbanearkitekt Line Mortensen lave de endelige tegninger. Og herefter skal fondet indhente tilbud på anlægsarbejdet, forklarer Hans Berner - formand for Langesø-fondet.

Han er ikke meget for at sætte en nøjagtig pris på arbejdet.

- Men omkring en million kroner pr. hul er nok ikke helt urealistisk. Hertil kommer etableringen af klubhus, siger Hans Berner.

Det er meningen, at der i første omgang skal anlægges en ni-hullers bane i plantagen ved Langesø Gods.

Det arbejde sættes sandsynligvis i gang i foråret 2005 og er færdigt cirka et år senere, vurderer Hans Berner.

Hvornår de resterende ni huller bliver etableret afhænger af interessen og tilstrømningen til den nye golfbane.

Behov for nytænkning

At Langesø-fondet har valgt at gå ind i golfprojektet handler mest af alt om ren og skær business.

- Selvfølgelig vil vi gerne være med til at hjælpe et lokalt initiativ på vej. Men det er ingen hemmelighed, at dansk skovbrug er meget presset. Vi har brug for alternative indtægtskilder og er nødt til at sprede os, siger Hans Berner.

Den nye golfbane vil lægge beslag på mindre end ti procent af Langesøs skovareal.

Selv om tilladelsen til en golfbane ved Langesø nu synes meget tæt på at være i hus, så tager Hans Berner endnu intet for givet.

- Jeg har før haft armene for tidligt oppe, så jeg venter med at juble. Men jeg er da klar til at finde mine golfkøller frem.

Hos Langesø Golf Club glæder formand Jørgen Wedel sig naturligvis også over, at de cirka 260 medlemmer af golfklubben sandsynligvis snart får en bane at spille på.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld i øjeblikket, siger Jørgen Wedel.

Golfprojekt tæt på realisering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce