Goddag til den nye Marlene

Slyngen om armen hjælper med at holde smerterne i ave. Men Marlene Frederiksen regner ikke med, at de nogensinde forsvinder.
Foto: Nils Svalebøg

Goddag til den nye Marlene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lær at tackle-kurser har lært Marlene Frederiksen at acceptere, at hun aldrig bliver den samme som før skaden, og givet hende lyst til at komme videre

40-årige Marlene Frederiksen fra Otterup er godkendt til et fleksjob på 15 timer om ugen.
Det er, hvad hun kan holde til at arbejde, efter hun for seks år siden faldt på en glat parkeringsplads i forbindelse med sit arbejde som pædagog i Odense Kommune.

Faldet ødelagde hendes skulder, og to operationer har ikke kunnet udbedre skaden eller fjerne de smerter, der gør, at hun dagligt må tage smertemedicin.

De rigtige eksperter

Det har taget Marlene Frederiksen seks år at erkende, at den gamle Marlene aldrig kommer tilbage, og at hun skal vænne sig til at leve med den nye kvinde.

Erkendelsen er kommet, mens hun sidste år deltog på to kurser udbudt af Nordfyns Kommune og bygget op over det samme koncept: Lær at tackle kroniske smerter og Lær at tackle job og sygdom.

Den bærende idé i kurserne er, at underviserne er rigtige eksperter. Personer der har prøvet en lignende situation på egen krop og i eget liv. Og har lært at leve med det og komme videre.
- Det er så vigtigt, at de kan fortælle om deres egne oplevelser, om nederlag og oprejsning, siger Marlene Frederiksen.

I Fyens Stiftstidende i dag kan du møde Marlene Frederiksen og læse mere om Lær at tackle-kurserne.

Goddag til den nye Marlene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce