Genbrug: Gavepapir kan give skår i affaldssortering

Smid gavepapir og -bånd i den alminde affaldsspand. Så hjælper du medarbejderne på genbrugsstationerne med at undgå et stort sorteringsarbejde ved båndet. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Genbrug: Gavepapir kan give skår i affaldssortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrug og Renovation har ét ønske: put ikke gavepapiret i pap- og papirspanden.

Nordfyn: Siden september er der ved de nordfynske husstande blevet indsamlet metal og glas. Det går ifølge leder af Genbrug og Renovation i Nordfyns Kommune, Hans Rasmussen, over alle forventninger.

- Mange har tænkt, om det virkelig var nødvendigt, men vi får mange henvendelser fra folk, som er tilfredse med ordningen. Vi samler typisk to tons glas og 600 kilo jern og metal ind hver dag fem dage om ugen, fortæller Hans Rasmussen, som roser nordfynboerne for at være dygtige til at sortere affaldet korrekt.

- Vi får en fantastisk kvalitet ind, og vores aftagere har også godkendt kvaliteten, selvom de først var lidt skeptiske over husstandsindsamlingen, men det er gjort til skamme, siger han.

Nu venter jul nummer to, efter indsamlingen af pap og papir begyndte i 2016. Ligesom sidste år lyder der et indtrængende juleønske fra genbrugspladserne om, at man ikke smider papir og bånd fra julegaverne i spanden med pap og papir.

- Gavepapir vil vi meget gerne have i den almindelige spand, så det bliver brændt af. Det er ofte behandlet med farve og vandskyende midler, så det ikke kan genbruges, fortæller Hans Rasmussen.

Mangler man plads i den almindelige spand efter julefesterne, kan man i genbrugspladsernes åbningstid købe en ekstra sæk, som kan fyldes og stilles ud med spanden. Den koster 40 kroner. Genbrugspladserne holder lukket den 24, 25 og 31. december samt 1. januar.

Spande tømmes på helligdage

Hans Rasmussen vil i øvrigt gerne huske alle borgere på, at der hentes skrald juledag, 2. juledag og 1. januar. Så hvis man normalt får hentet skrald på mandage og tirsdage, skal man altså huske at få spanden sat ud. Den 1. januar bliver spanden dog først tømt efter klokken 8 om morgenen, så man ikke skal have den stående ude om natten, hvor berusede sjæle kunne få sjove ideer.

Hans Rasmussen fortæller i øvrigt, at man i øjeblikket arbejder på at lave fællesløsninger med andre kommuner om indsamling af organisk affald. Det når dog næppe at blive til noget i 2018. Til gengæld vil man som forsøg lave en mini-station for indsamling af metal, glas, pap og papir på den offentlige parkeringsplads ved Hasmark Strand. Projektet forventes påbegyndt omkring påske.

Genbrug: Gavepapir kan give skår i affaldssortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce