Gammel benzingrund renses op

I den forløbne uge blev der ryddet op under jorden på den tidligere Q8-tank i Søndergade. De gamle olietanke er væk, og en seriøs køber er efter hvad Stiftstidende erfarer på banen.
Foto: Klaus Wind

Gammel benzingrund renses op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere har vist interesse for den tidligere Q8-tank i Otterup. Den er oprenset og kan være solgt om få måneder

OTTERUP: Det er mere end tre år siden, at bilisterne tankede de sidste dyre dråber på Q8-stationen i Søndergade.

Siden er olie- og benzinpriserne eskaleret til nye højder, mens de underjordiske rester og den nedlagte tank stadig står ensom og forladt.

Cirka 600.000 kroner

Lige ind til forleden, da tanken omsider røg øverst på Oliebranchens Miljøpuljes lange liste over benzingrunde, der skal undersøges frem til 2010

De gamle underjordiske olietanke er nu gravet op, og jorden renset for rester af olie og petrokemiske forbindelser. Det er en opgave, som tidligere er anslået til cirka 600.000 kroner, og efterlader ejeren Q8 Danmark med en ren grund.

To ejendomsmæglerfirmaer har i mere end to år forsøgt at sælge olieselskabets 3500 kvadratmeter store grund med tilhørende bygninger. Men endnu er der ikke skrevet under på en købekontrakt.
Miljøpulje
Der er i Danmark tilmeldt cirka 10.000 grunde til Oliebranchens Miljøpulje. Der påbegyndes oprydning af cirka 700 grunde årligt.

Siden 1995 har der været lukket for at tilmelde nye benzin-grunde til ordningen.

Det kan være vanskeligt at optage lån i en ejendom, hvor der tidligere har været tankstation. En forsøgsordning giver årligt hjælp til 40 boligejere.

Få måneder endnu

- Vi har en seriøs køber på hånden. Jeg vil tro, at salget af ejendommen er på plads om tre-fire måneder. Men ellers er der flere interesserede, fortæller teknisk chef hos Q8 Danmark, Jens Bundgaard.

Ejendomsmægler Mads Henriksen, Nybolig i Odense, mener ikke, at oprensning af den forurenede benzingrund i sig selv kan sætte skub i et eventuelt salg. Potentielle købere har nemlig hele tiden vidst, at det var et spørgsmål om tid, inden der blev renset op.

- Den bliver ikke svær at sælge. Vi har forhandlinger i gang og har haft flere interesserede, siger Mads Henriksen.

Han vil ikke løfte sløret for, hvilke liberale interesser, der er inde i billedet.

Grunden har det seneste halvandet år været nabo til en Netto-butik og er placeret i et blandet bolig- og erhvervsområde ved indgangen til Otterup.

Gammel benzingrund renses op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce