Gård i Hasmark brændt ned

Gården på Østerballevej er svært medtaget efter den voldsomme brand nytårsnat. Brandmænd fra både Otterup, Søndersø og Bogense var i Hasmark for at tage del i slukningsarbejdet.
Foto: Sander Schmidt Astrup

Gård i Hasmark brændt ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hasmark: Det nye år var kun et par timer gammelt, da brandmænd fra både Otterup, Søndersø og Bogense måtte sætte kursen mod Østerballevej i Hasmark for at slukke en voldsom brand i et stråtækt gård med bindingsværk.

- Alarmen gik klokken 01.39. Da jeg hørte, at brandfolkene fra Otterup kunne ildskæret hele inde fra stationen valgte jeg også at få rekvireret fuldt slukningstog fra Søndersø. Og Bogense kom med en tankvogn, fortæller indsatsleder Kim Laustsen.

Siden kom også brandfolk fra Odense til Hasmark. De sørgede blandt andet for lys til brandmændenes ihærdige arbejde med at få bugt med flammerne.

Da brandmændene og indsatslederen kom til brandstedet var der frygt for, at gårdens to beboere var hjemme.

- Der kunne ikke etableres kontakt til dem, og man vidste, at de normalt fejrede nytåret hjemme.

Det var dog umuligt at få brandfolk ind i det overtændte hus, og hurtigt viste det sig, at beboerene ikke var hjemme. De havde fejret nytåret andensteds, og det chokerede ægtepar kom hjem, mens brandmændene var i gang med deres arbejde.

Gården blev fuldstændig ødelagt af den voldsomme brand, hvor efterslukningen først var afsluttet et stykke op af formiddagen nytårsdag.

- Det er blandt andet meget vanskeligt at få slukket ilden i bindingsværket, fortæller Kim Laustsen.

Vagtchef Jesper Pedersen fra Fyns Politi fortæller, at det meget vel kan være en raket, der har startet ildebranden.

- Nu forelægger vi sagen for vores teknikere. Så afgør de, om der skal ske yderligere undersøgelser med henblik på at sikre spor efter brandårsagen, siger Jesper Pedersen.

Gård i Hasmark brændt ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce