Fyrre, færdig og fuldt ud udspillet

I løbet af dagen i går var 18 frivillige i gang med at hive gulvet op. Klokken 18 blev de afløst af 15 andre med friske kræfter.
Foto: Hans Østergaard

Fyrre, færdig og fuldt ud udspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfynshallen skal have nyt gulv, og lige nu har en lang række frivillige arbejdere travlt med at fjerne det gamle, udtjente gulv

BOGENSE: På banen slås de normalt mod hinanden, men i disse dage spiller de sammen for at nå et fælles mål: E t nyt gulv i Nordfynshallen.

Frivillige hænder fra Bogense Gymnastik & Idrætsforenings Støtteforening og Malerlaug samt fra Klinte Grindløse IF har derfor taget arbejdshandskerne på. Før det nye halgulv kan lægges, skal det gamle gulv naturligvis fjernes. Og det arbejde har støtteforeningerne påtaget sig:

- Vi får 70.000 kroner for at rive gulvet op. Pengene deler vi ligeligt imellem os, og de går til ungdomsarbejdet i de to klubber. Og vores samarbejde går rigtig godt. Der er en god holdånd, siger Preben "Danger" Nielsen fra Bogense Gymnastik & Idrætsforenings Støtteforening.

Tiltrængt arbejde

For Preben "Danger" Nielsen går tankerne tilbage i tiden, mens han sammen med de øvrige frivillige er i gang med at rive det nedslidte gulv op.

For 40 år siden var han nemlig selv med til at lægge det selvsamme gulv.

- Det er nostagisk, for jeg husker jo, da vi havde travlt med at få gulvet på plads. Nu bliver det så revet op igen. Vi er en otte stykker, der var med dengang, siger Preben "Danger" Nielsen.

Bent Manne og Mogens Christensen - også fra Bogense Gymnastik & Idrætsforenings Støtteforening - er blandt dem.

- Det er dejligt og sjovt at være med til at pille gulvet op. Men det var nu sjovere at være med, dengang man var 30 år gammel. Man kommer hurtigere til at svede, siger Bent Manne, mens han tager sig en lille pause fra arbejdet.

- Der er intet at være trist over. Vi trængte til et nyt gulv, for når spillerne løber hen over gulvet, kommer sømmene op. Og det er et fint tidspunkt at få det gjort på, for i denne tid spiller man jo udenfor, forklarer Mogens Christensen.

Lange vagter

Arbejdet foregår i skiftehold. I tre dage arbejder nogle fra klokken 8 om morgenen til klokken 18 om aftenen, hvorefter friske kræfter tager over og arbejder til midnat.

Når gulvet er hevet op, går professionelle håndværkere i gang med at lægge det nye gulv.

- De skal have seks uger i alt til at lægge gulvet, og alt skal være klart inden sæsonen begynder den 1. september. Til den tid er der ikke ret meget inde i selve hallen, der ikke er blevet udskiftet, siger halbestyrer Steffen Jørgensen.

Fyrre, færdig og fuldt ud udspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce