Fyn Cup for fuld spiler

De kulørte spilere røg til tops, da startskuddet i årets Fyn Cup lød.
Foto: Carsten Bundgaard

Fyn Cup for fuld spiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spileren var sat, da 389 både satte kursen mod Lillebælt og måske nye rekorder i øen rundt om bagbord.

BOGENSE: Et af de største felter i Fyn Cups 19-årige historie blev i går skudt af sted i farvandet ud for Bogense.

389 tilmeldte både i 46 klasser og med 14 starter bød sig til i kampen om at komme hurtigst rundt på den 138 sømil lange distance-kapsejlads. Landets i særklasse største af slagsen og med Fyn om bagbord eller "mod uret". Inden var der taget bestik af vind og vejr fra arrangørerne.
Ikke alle besætninger havde lige meget held med spilersætningen. Denne spækhuggger kæmpede længe, med at få den genstridige spiler til at stå rigtigt
Ikke alle besætninger havde lige meget held med spilersætningen. Denne spækhuggger kæmpede længe, med at få den genstridige spiler til at stå rigtigt
Foto: Carsten Bundgaard

Fyn bedst om bagbord

- Vi synes selv, at Fyn om bagbord er den bedste vej. Og det viser et flertal også i vore brugerundersøgelser, fremhævede stævneleder Poul Erik Nielsen om valget, bagbord eller styrbord.

Antallet af både i årets kapsejlads er ikke langt fra de 420 tilmeldte både, der stadig har rekorden fra 2000. Den gang havarerede de fleste, og endnu flere opgav at nå frem til Bogense i vindstød af kulingstyrke.

Sådan er det derimod ikke i år. Her trimmer sejlerne både og besætninger i noget af det bedste sejlervejr længe set i Fyn Cup'ens historie.

Ifølge Finn Grønbæk fra Bogense Sejlklub er vejrudsigten optimal med en vedholdende let til frisk vind på fem til 10 sekundmeter fra sydøst og øst.

Mens disse linjer læses har de hurtigste flerskrogsbåde, katamaraner og trimaraner forlængst passeret målstregen i bølgerne ud for Bogense Havn. Men hele dagen i dag kan sejlerne og deres både opleves i Storebælt og i farvandet nord for Fyn. De forventes at bruge omkring 24 til 26 timer på distancen rundt om Fyn

- God sejltur, lød det allerede i går morges fra borgmester Bent Dyssemark.

Efter et stort morgenbord gav han de over 2000 sejlere en velkomst til Bogense og Nordfyns Kommune fra podiet på sejlerkajen ved klubhuset.
Bjarne Elmue, skipper Jørgen Jespersen, Sven Aage Berg og Preben Larsen. Båden hedder
Bjarne Elmue, skipper Jørgen Jespersen, Sven Aage Berg og Preben Larsen. Båden hedder "Bibiana", og Bibiana er drankernes skytsengel. Besætningen satser på en tid omkring de 31 timer. Sidste år tog turen rundt 32 timer.
Foto: Carsten Bundgaard

Endnu en grund

- Velkommen til Danmarks bedste havn, som Bogense Marina er kåret til. Kom og bosæt jer i en kommune, som har fået over 100 nye parcelhusgrunde siden i fjor, opfordrede borgmesteren i sin velkomst.

Men lysten til at blive "grundejere" var ikke stor blandt sejlerne i går. Ingen af sejlerne fra Danmark, Sverige og Tyskland håbede at få fast grund under fødderne, før bådene i de 46 klasser anløber havnen i løbet af lørdagen.

Efter borgmesterens salgstale så kunne stævneleder Poul Erik Nielsen byde velkommen til den nye hovedsponsor Palby Marine. Firmaet garanterer et tre-årigt samarbejde og navnet Palby Fyn Cup.

- Vi har et mål om 15 procent flere deltagere hvert år i de næste tre år, sagde stævnelederen om samarbejdet.

I går blev spilerne pakket ud. I dag bliver de pakket ned, når sejlerne runder målstregen én sømil uden for Bogense i dagens løb.

Kapsejladsen kan følges på www.fyncup.dk. Her er der meldepunkter ved Fænø, Helnæs, Svendborg, Sprogø og Fyns Hoved.

Fyn Cup for fuld spiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce