Fuld fart fremad på farm

Yvonne Ove har nok at gøre for øjeblikket. Her er hun foran den nye gårdbutik, som skal være klar til at tage imod kunder, når der om to en halv uge er åbent hus på farmen. I butikken bliver der mulighed for at købe madvarer og brugskunst.
Foto: Brian Karmark

Fuld fart fremad på farm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvidelsen af Ditlevsdal Bison Farm er i fuld gang. Ny gårdbutik åbner allerede om to en halv uge

MORUD: Yvonne Ove fra Ditlevsdal Bison Farm har altid rasende travlt. I øjeblikket kører den nordfynske iværksætter og idémager dog for ekstra høje omdrejninger.

Hun er i gang med at sætte fuld fart under den proces, der skal forvandle den lille nichevirksomhed på Tokkerodvej i Morud til et iøjnefaldende oplevelsescenter på Nordfyn. Et projekt til mere end to millioner kroner, hvor byggerierne er i fuld gang.

Der har været holdt rejsegilde på en helt ny gårdbutik, der både skal sælge fødevarer og brugskunst. Alt sammen med bisonokser som omdrejningspunkt.

- Jeg vil gerne sælge sund og interessant mad i butikken. Eksempelvis bisonpølser med indianske urter, fortæller Yvonne Ove.

Den nye gårdbutik skal stå klar til weekenden den 23. og 24. august, hvor der er åbent hus på Ditlevsdal.

Foruden opførelsen af den nye gårdbutik er der også allerede sat gang i det byggeri, der skal sikre mere og bedre plads til den eksisterende restaurant og tilhørende køkken på Ditlevsdal.

Byggeriet skal være klar i slutningen af efteråret.

- Vi skal være klar til julefrokosterne, konstaterer Yvonne Ove.

I første omgang er det meningen, at restauranten også fremover kun skal være åben for selskaber efter aftale.

- Det er den nemmeste måde, når det handler om at planlægge sine indkøb. Så kan man undgå spild af fødevarer.

Yvonne Ove vil dog ikke afvise, at stedet på et tidspunkt kommer til at huse en a la carte restaurant.

- Det vil i hvert fald være en god måde at sikre en god tilstrømning af gæstter hertil.
Også efter udvidelsen af faciliteterne på Ditlevsdal Bison Farm er det meningen, at stedets restaurant som udgangspunkt har åbent for selskaber efter aftale.
Også efter udvidelsen af faciliteterne på Ditlevsdal Bison Farm er det meningen, at stedets restaurant som udgangspunkt har åbent for selskaber efter aftale.
Foto: Nils M. Svalebøg

Stolt og fortravlet

Som tidligere beskrevet her i Fyens Stiftstidende er Yvonne Ove takket være en indstilling fra Nordfyns Lokale Aktionsgruppe (LAG Nordfyn) blevet bevilliget 762.000 støttekroner fra Fødevareministeriet og EU til udvidelsen af hendes virksomhed.

Yvonne Ove slår fast, at hun er meget stolt over, at det er hendes projekt, som bestyrelsesmedlemmerne af Nordfyns Lokale Aktionsgruppe har valgt at anbefale langt den største pose penge i forbindelse med den første uddeling af støttekroner til nordfynske projektmagere. Yvonne Ove føler sig dog også meget forpligtet af det store og kontante skulderklap.

- Jeg er helt vildt taknemmelig. Men jeg har også en enorm præstationsangst. Jeg er meget ambitiøs, og det er grunden til, at jeg halser sådan rundt i øjeblikket.

De senere år er det først og fremmest Yvonne Ove og hendes mor, der har stået for driften af gårdbutik og restaurant. I årene fremover skal der ansættes folk udefra.

Muligvis mellem fem og otte medarbejdere, oplyser Yvonne Ove.

Manden, Niels Henrik Ove, vil som hidtil skulle stå for driften af landbruget med bisonokser.

Fuld fart fremad på farm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce