Konfrontation

Formanden for friskolen i Klinte, Mogens Jensen, afviser beskyldninger, der er udtrykt i et mistillidsvotum, men vil ikke uddybe nærmere. Han vil heller ikke sige ja eller nej til, om der er ansat en ny skoleleder.

Nørreby: Formanden for Klinte Natur og Idrætsfriskole, Mogens Jensen, kan ikke genkende beskyldningerne, som nogle af bestyrelsens medlemmer har udtrykt i et mistillidsvotum til ham og næstformanden og kassereren. Han vil heller ikke ud med, om der er ansat en ny skoleleder til afløsning for Pauline Gade, som skolen brød med i juni.

På et direkte spørgsmål om, hvad han mener om kritikken og beskyldningerne, siger han:

- Jeg håber, folk møder op til generalforsamlingen og støtter dem, de mener, skal drive skolen.

 

 

- Det er ikke svar på spørgsmålet. Hvorfor vil du ikke forholde dig til det, I kritiseres for?

- Folk kan beskylde hinanden for hvad som helst. Jeg har ikke lyst til at kommentere for meget. Alt, hvad jeg siger, bliver brugt imod mig. De leder efter alt på os i bestyrelsen.

- I det mistillidsvotum, der er afsagt, nævnes blandt andet dokumentfalskneri, brud på vedtægterne, ureglementeret optagelse af elever og løftebrud. Det er ret alvorlige anklager. Hvordan forholder du dig til det?

- Det mener jeg ikke, der er noget i. Der er der ikke noget af. Skriv bare, at formanden opfordrer så mange som overhovedet muligt til at møde op til. Kun ad den vej kan de få det sande indblik. Jeg er meget ked af, at folk har travlt med at blæse en hel masse op, når de ikke har de fulde oplysninger.

- Vi har en plan

- Forældre er bekymrende over uvisheden om en ny skoleleder. Har I en ny skoleleder klar?

-  Som situationen er, er der nogen, der prøver at vippe mig af pinden, og hvis det sker, har mine planer ingen vægt.

- Hvis der er skrevet kontrakt, har den juridisk gyldighed, uanset om der skiftes ud i bestyrelsen. Kan du ikke sige ja eller nej til, om I har en kontrakt med en ny skoleleder?

- Vi vil kun skolens elever det allerbedste. Hvis vi får lov at fortsætte, har vi en fuldstændig plan for skolen og det nye skoleår. Det indebærer også en ny skoleleder.

- Men er vedkommende fundet, og er der skrevet kontrakt?

- Vi har en fuldstændig plan.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
2
Forældre: Hvem skal afløse skoleleder i Klinte?

Forældre: Hvem skal afløse skoleleder i Klinte?

Intern krig på friskolen i Klinte

Intern krig på friskolen i Klinte