Frifundet: Ven havde stjålet bådtrailer

Mandag blev en 48-årig mand fra Otterup-området frifundet i en sag om brugstyveri af en bådtrailer. Foto: Arkivfoto

Frifundet: Ven havde stjålet bådtrailer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag blev en 48-årig mand fra Otterup-området frifundet i retten i Odense for brugstyveri. Her erkendte hans ven, at det var ham, som havde stjålet bådtraileren, og bagefter solgt den videre til den tiltalte.

Bogense: Et sted mellem den 1. og 18. september i 2016 forsvinder en bådtrailer fra havnen i Bogense, hvilket ejeren melder til politiet. Men der kommer til at gå et stykke tid før, den bliver fundet. Det sker den 15. august 2017 på en adresse i Skamby, som politiet besøger i en anden anledning. Her finder de en bådtrailer, som de ud fra stelnummeret konstaterer, er meldt stjålet.

Det brugstyveri blev en 48-årig mand fra Otterup-området tiltalt for. I retten i Odense forklarede han, at bådtraileren havde været opmagasineret hos en ven, samt at han havde købt den af samme person og ikke tænkte, at der var noget galt.

Nu bliver retssagen speciel. For den tiltalte havde på dagen taget sit eget vidne med. Det var netop den ven, tiltalte havde købt bådtraileren af og fået den opmagasineret hos. Denne ven, en 34-årig mand fra Skamby, kunne kaste helt nyt lys over sagen.

I retten lagde han sig fladt ned og fortalte, at han havde solgt bådtraileren til den tiltalte 48-årige, efter han selv havde stjålet den. Derfor blev den tiltalte frifundet, mens sagen ryger tilbage til vurdering, men nu med en ny tiltalte - den 34-årige ven fra Skamby, som fuldstændig erkendte tyveriet.

Det var lidt usædvanligt. Det er sjældent, at jeg sådan er helt mundlam. Men der var et øjeblik, hvor jeg så lidt passiv ud.
Stephanie Reby, anklager

Sker ikke tit

Hvad kan få en tyveknægt til at komme med en fuldstændig erkendelse, kan måske undre en. Til det forklarer anklager Stephanie Reby:

- Han blev mange gange vejledt om, at han ikke har pligt til at udtale sig om sådan noget som vidne, men han insisterede på, at det var ham og aflagde en fuldstændig erkendelse. Men nu, hvor der var kommet en sag ud af det, syntes vennen her, at det simpelthen var for galt, og så ville han gerne lægge kortene på bordet.

Det er første gang, at hun oplever noget lignende, hvor et vidne kommer med en fuldstændig erkendelse i retten.

- Det var lidt usædvanligt. Det sjældent, at jeg sådan er helt mundlam. Men der var lige et øjeblik, hvor jeg ser lidt passiv ud. Men hvis der kommer en og siger, at det var mig, som har gjort det og forklarer hvordan og hvorledes, så kan det jo ikke give andet resultat, end ham, som var tiltalt, bliver frifundet.

Ejeren af bådtraileren har fået erstatning fra sit forsikringsselskab, hvorved det er op til dem, hvad de vil gøre med bådtraileren.

Frifundet: Ven havde stjålet bådtrailer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce