9. klasserne på Bogense Skole inviterede endnu engang til messe med et kig ind i fremtiden.

Hvordan skal samfundet straffe kriminelle, hvor skal vores grønne energi komme fra, kan vi gensplejse os til bedre mennesker og hvordan er det lige, vi redder jorden?

Det var nogle af de ret store spørgsmål, der var på plakaten, da 9. klasserne på Bogense Skole arrangerede fremtidsmesse. Og der manglede ikke fantasi i arbejdsgrupperne, hvor man også kunne høre om undersøiske byer.

Idéen startede sidste år i et samarbejde med Nordfyns Kommune, hvor nogle af de lokale politikere deltog med oplæg, og hvor temaet var begrænset til rent nordfynske idéer og visioner.

De store briller på

- I år er politikerne ikke med, så grupperne har arbejdet globalt og ser på nogle mere overordnede problemstillinger, fortæller lærer Michael Kristensen, der står for fremtidsmessen.

Eleverne har været i marken på research og havde undervejs i arbejdet også fået et mere nuanceret syn på emnet, end da de startede.
Det danske system

- Vi har arbejdet med straf og afsoning, hvor vi har besøgt arresten i Odense og oplevet hverdagen bag murene, fortæller Maja Christensen og Casper Hauge fra gruppen.

Elevernes oprindelige plan var at komme med forslag til, hvordan man kunne gøre systemet bedre i Danmark, men i løbet af ugen var det mere blevet til, hvordan resten af verden kunne lære af det danske system.

- Vi behandler de indsatte som mennesker, der også skal lukkes tilbage i samfundet på et tidspunkt. Der findes mange tilbud med mentorer, gældshjælp og den slags, når de kriminelle skal sluses ud igen, fortæller Casper Hauge.

Overalt på de 10 stande var der grafer, fotos, roterende vindmøller, virtual reality og videoprojekter.

- Projektet giver eleverne mulighed for at fordybe sig i et emne og ikke mindst at visualisere og fremlægge det for gæsterne på messen, siger Michael Kristensen.

  • fyens.dk