Fremtidens skole-it koster 25 millioner


Fremtidens skole-it koster 25 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

 Udstyr og lærere skal opgraderes, mener politikere, som har sagt ja til en ny it-plan. Men det kan blive svært at finde pengene

NORDFYN: Nu er det tid til, at fremtiden flytter ind på de nordfynske skoler.

Det mener kommunens Familieudvalg, som netop har godkendt en it-investeringsplan, som skal løbe frem til 2013.

Hvis planen, som it-konsulent Ingmar Madsen står bag, bliver til virkelighed, skal eleverne kunne sætte sig hen til en computer med en hurtig internetforbindelse og følge undervisningen på såkaldte Interactive Whiteboards i næsten alle undervisningslokaler. Et Interactive Whiteboard er en slags hvid tavle, hvortil billedet fra en computerskærm bliver projekteret. Ved at trykke på tavlen kan man så styre computeren.

I takt med indkøbene af det nye udstyr og indførelse af internet i rasende fart, skal også lærerne opgraderes og endnu en konsulent bør ansættes, hedder det i planen.

- Ikke skudt over målet

Alt dette er naturligvis ikke gratis. Ifølge planen skal kommunen i årene frem til 2013 investere i alt 25,75 millioner kroner i området. Det betyder, at drifts- og anlægsbudgetterne allerede til næste år skal vokse med godt 500.000 kroner i forhold til i år, hvis planen skal følges. I 2008 er der således afsat 4,1 millioner kroner til skole-it, mens det i planen anslås, at der i 2009 bliver brug for, at kommunen punger ud med godt 4,6 millioner.

Det bekymrer dog ikke formanden for Familieudvalget, Steen Brydegaard (SF), som meget gerne ser området styrket.

- Vi har stor sympati for planen, som har masser af gode visioner, og vi mener ikke, at den er skudt over målet, fortæller han, efter at udvalget har godkendt udkastet.

Hvis det ikke lykkes at få fingre i de beløb, som it-konsulenten anbefaler, er Ingmar Madsens arbejde dog ikke spildt, mener Steen Brydegaard.

- Lige nu er vores økonomi måske ikke til en satsning på det niveau. Vi har derfor spurgt konsulenten, hvad der sker, hvis vi ikke får ekstra midler i 2009, og han siger, at det godt kan lade sig gøre alligevel, forklarer udvalgsformanden.

Fremtidens skole-it koster 25 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce