Internt mistillidsvotum er trukket tilbage. Til gengæld stiller alle bestyrelsesmedlemmer deres mandater til rådighed ved en ny ekstraordinær generalforsamling.

Nørreby: Den ekstraordinære generalforsamling på Klinte Natur- og Idrætsfriskole endte i noget, der lignede en fredsaftale. Dele af bestyrelsen havde ellers fremsendt et mistillidsvotum, med støtte af en kreds af elevernes forældre, til formanden, næstformanden og kassereren. De tre blev kritiseret og anklaget for at bryde skolens vedtægter og procedurer og mistænkt for dokumentfalskneri.

Alt det er der nu slået en streg over. De utilfredse har trukket deres mistillidsvotum tilbage. Til gengæld har samtlige bestyrelsesmedlemmer accepteret at stille deres mandater til rådighed ved en ny ekstraordinær generalforsamling.

Det oplyser et af de bestyrelsesmedlemmer, Jesper Hansen, der er medunderskriver på det fremsatte mistillidsvotum.

- Der har været divergerende opfattelser af, hvordan de forskellige vedtægtspunkter og procedurer skulle opfattes. Der er nu enighed om, at disse ting skal rettes ind og præciseres, så de ikke kan misforstås i fremtiden. Samtidig giver vi med indkaldelsen til en ny ekstraordinær generalforsamling forældre- og skolekredsen mulighed for at tage stilling til, hvordan de fremover skal repræsenteres i bestyrelsen. Når alle nu er enige om, hvordan tingene skal klares af i fremtiden, så er vi enige om, at der ikke skal pilles mere ved det, og derfor trak vi vores foreslåede mistillidsvotum. Det er lige som i politik, siger Jesper Hansen.

- Det var ellers nogle skarpe kritikpunkter og anklager, I fremsatte. Blandt andet hvad I selv kaldte en "velbegrundet mistanke" om dokumentfalskneri. Det er en meget hård anklage. Hvordan kan den pludselig være forvandlet til slet ikke at eksistere længere?

- Vi står ved det, vi har sagt, fordi vi mener, at der var baggrund for det. Den begrundede mistanke byggede på nogle interne procedurefejl, der gav er forkert billede, og som kunne opfattes som dokumentfalskneri. Det, der er sket, er ikke sket i ond vilje, men fordi, vi har haft forskellige måder at tolke regler og procedurer på. Eller sagt på en anden måde. Det, der er sket, som vi var utilfredse med, har kunnet forsvares, men har set ud som om, det ikke kunne forsvares. Vi har nu fjernet bakspejlet og ser ud af forruden, siger Jesper Hansen.

Det er ikke lykkedes at indhente en kommentar fra formanden Mogens Jensen. Fyens.dk følger op på sagen.

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
1
Ny skoleleder på plads

Ny skoleleder på plads