Forslag om 28 familieboliger


Forslag om 28 familieboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FLYGTNINGE: Det kniber med at finde boliger til de flygtninge, Bogense skal tage imod

Bogense: Ind til videre er det - med lodder og trisser - lykkedes at finde boliger til de flygtninge, som Bogense Kommune - i lighed med andre kommuner - skal tage imod og hjælpe med at blive integreret.

Det har i år drejet sig om 10 personer. Næste år lyder kvoten på 13, og da flere desuden har søgt om familiesammenføring, fordi de har børn eller ægtefæller i Irak, har socialudvalget forlængst forudset, at det kan komme til at knibe med at skaffe tag over hovedet til de fremmede. Ikke mindst kniber det med lejligheder, der kan rumme en hel familie.

Bag biblioteket

Derfor vedtog Bogense Byråd torsdag, at man vil opfordre Bogense Andelsboligforening til at opføre 28 familieboliger. Ifølge borgmester Arne Kruse (S) kunne man bruge grunden bag Bognæs og biblioteket til formålet.

Vedtagelsen gik dog ikke igennem byrådet uden debat:

- Vi kan ikke lide det. Der er risiko for, at det bliver en ghetto, mente Jørgen Kjeldsen (V).

Arne Bak (S) forsøgte at mane frygten i jorden:

- Det er jo ikke meningen, at nybyggeriet kun skal bebos af flygtninge. Vi er bare nødt til at forøge den samlede boligmasse for at skaffe plads.

Upraktisk spredning

Formanden for socialudvalget, Eva Laut Andersen (V), rundede af:

- Vi har selvfølgelig overvejet, om nogle af flygtningene kunne placeres i de mindre landsbysamfund. Men det er upraktisk, hvis der er børn, der skal undervises i deres modersmål, at de så spredes på flere skoler, sagde hun.

Hun kunne i øvrigt berette, at indslusningen af flygtninge i Bogense indtil nu er forløbet godt. De 10 flygtninge, der er flyttet til Bogense i år kommer - på én nær - fra Irak, og de er stort set alle i gang med sprog- og samfundsundervisning.

Det sociale udvalg har i øvrigt lige fået udarbejdet en redegørelse for flygtningeområdet. Heraf fremgår det, at de flygtninge, som tidligere er kommet til kommunen fra Bosnien, stort set alle er ude af det kommunale system og ude på arbejdsmarkedet eller i gang med en uddannelse.

- De fleste i denne gruppe har udvist stor ihærdighed såvel hvad angår at lære det danske sprog som at tilegne sig dansk levevis, hedder det i redegørelsen. Rapporten beskriver i øvrigt i detaljer, hvad der sker, når Udlændingestyrelsen kontakter Bogense vedrørende en ny flygtning, hvordan man indretter en bolig med fotrinsvis brugte møbler, og hvordan man laver en handleplan for hver enkelt flygtning.

Forslag om 28 familieboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce