Forskere skal teste elevers fysik

Der sættes fokus på Otterup Skoles udeområder i nyt to-årigt forskningsprojekt om 11-15-årig unges fysik og kondition. Her er den nye multibane, der blev indviet i maj, en umiddelbar gevinst.
Foto: Peter Leth-Larsen

Forskere skal teste elevers fysik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otterup Skole udvalgt til to-årigt forskningsprojekt i Syddanmark, der har fokus på motion og inaktivitet blandt 11-15 årige

Otterup: Unge bevæger sig for lidt. Det spiller ind på teenagernes trivsel, indlæring og selvtillid, og manglen på motion kan ende med livstilssygdomme som overvægt og diabetes i en tidlig alder.

Med det udgangspunkt for øje deltager Otterup Skole som eneste fynske skole i forskningsprojektet "Space -rum til fysisk aktivitet". Sammen med seks andre skoler i det sydlige Danmark er den nordfynske skole udvalgt til at være "Space-skole" i et to-årigt forløb.

Helhed i indsatsen

- Vi ved, at fysisk inaktivitet er udbredt blandt unge fra 12-års alderen. For folkesundheden har det skræmmende perspektiver, siger lektor Jens Troelsen fra SDU, der er leder af det nye forskningsprojekt med fem akademikere tilknyttet.

Undersøgelsen er finansieret af Tryg Fondens Forebyggelsescenter med 15 mio. kroner og har som mål at skabe viden om, hvad der skal få børn og unge til at bevæge sig noget mere.

- Vi vil vende udviklingen. Og det skal ske via en helhedsorienteret indsats, der tager fat i både de fysiske og de organisatoriske rammer på de syv skoler, siger Jens Troelsen.

5. og 6. klasser deltager

5. og 6. klassetrin bliver omdrejningspunkt for projektet. På Otterup Skole skal godt 50 elever følges frem til sommeren 2012, hvor de afslutter 7. og 8. klasse. Men allerede efter påske går det løs med test af elevernes sundhedsadfærd eller mangel på samme.

- Det skal ske via udholdenhed- og styrketests, og eleverne skal bære et accelerometer (avanceret skridttæller, red.) i syv dage op til testen, fortæller Jens Troelsen. .

Skoleinspektør Niels Henrik G. Jensen glæder over, at skolen er udvalgt til projektet, der tæller fire indsatsområder fra skolegården til særlige play-spots, fitness i foreningslivet og skolevejen.

- Der er tale om en udviklingsproces. Vi skal have uddannet både lærere og elever til kickstartere, en slags legepatruljer og vi skal have formuleret en bevægelsespolitik, påpeger Niels Henrik G. Jensen.

Læs mere i dagens udgave af Fyens Stiftstidende.

Forskere skal teste elevers fysik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce