Forsamlingshus til diskussion


Forsamlingshus til diskussion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Melby venter man nu på, at Erhvervs- og Fritidsudvalg tager stilling til, om man vil give større tilskud i to år

MELBY: Gennem godt et år har man i Melby vidst, at Nordfyns Kommune ønsker at skille sig af med de to sidste kommunalt drevne forsamlingshuse i Ejlby og Melby.

Mens det længe har stået klart, at Ejlby Forsamlingshus lukker og slukker, har et udvalg i Melby arbejdet på at overtage driften af landsbyens forsamlingshus fra kommunen.

Og forleden havde formanden for Erhvervs- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune, Kurt Christensen (V), et møde med Forsamlingshusudvalget for at diskutere husets fremtid.

Positivt møde

- Vi havde et meget positivt møde. Forsamlingshusudvalget har mange ønsker og har ansøgt om et tilskud på godt 200.000 kroner. Det er et stort beløb, som vi ikke kan give dem. I stedet talte vi om muligheden for, at vi kan bevilge et forhøjet driftstilskud to år frem. Det tilbud accepterede de, og vi skal nu drøfte den mulighed i Erhvervs- og Fritidsudvalget på vores næste møde den 28. august, siger Kurt Christensen.

Hemmelige detaljer

Hvor meget, tilbuddet lyder på i kroner og øre, ønsker Kurt Christensen ikke at oplyse om, før Erhvervs- og Fritidsudvalget har behandlet sagen.

Forsamlingshusudvalgets medlemmer ønsker heller ikke at kommentere de nærmere detaljer i sagen, før Erhvervs- og Fritidsudvalget har truffet en beslutning.

- Vi vil ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt. Vi har haft et godt samarbejde med kommunen, og vi havde et godt møde. Vi tror på en god fremtid, siger Mai-Britt Nielsen, der er medlem af Forsamlingshusudvalget i Melby.

Hun er ikke i tvivl om, at forsamlingshusets videre eksistens er vital for den lille landsby.

- Forsamlingshuset betyder alt. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få det til at køre. For har vi ikke et samlingssted, uddør lokalsamfundet, for så er der ingen tilbud til hverken børn, unge eller voksne, konstaterer Mai-Britt Nielsen.

Tilbudt en krone for hus

Egentlig var planen, at Forsamlingshusudvalget ville holde stiftende generalforsamling den 26. august, men den er nu blevet udskudt.

- Vi venter og ser, hvad Erhvervs- og Fritidsudvalget finder ud af på sit møde, siger Mai-B ritt Nielsen.

Ifølge Kurt Christensen skal man på samme møde tage stilling til, om Forsamlingshusudvalget kan få lov til at overtage Melby Forsamlingshus for et symbolsk beløb på en krone.

Forsamlingshus til diskussion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce