Den nye formand for Teknik- og Miljøudvalget mener ikke, at et fordelingsværktøj alene skal bestemme cykelstiers placering.

Borgere i Uggerslev og Nørre Højrup ønsker sig brændende en cykelsti til den lokale skole.

Når man i Nordfyns Komme skal planlægge nye cykelstier, tillægger man et værktøj, der ser på blandt andet sikker trafik, mulighed for at handle og pendle, temmelig stor værdi. Men værktøjet betyder også, at mindre byer og områder sjældent får nok point til at blive prioriteret.

Men spørger man den ny formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm (K), skal man altså ikke udelukkende se på, hvad værktøjet spytter ud af tal.

- Man skal også se på, hvad borgerne kommer med. Det skal ikke være så rigidt, at værktøjet bestemmer det hele, men man har altså heller ikke kun brugt det værktøj, da man prioriterede de seneste tre cykelstier. Vi skal fornuften råde og lytte til gode argumenter, lyder det fra formanden, som dog slår fast, at det er umuligt at opfylde alles ønsker.

- Til vores workshop i januar sidste år kom der mange indslag, som giver god mening, men vi kan bestemt ikke det hele. Når det så er sagt, betyder det ikke, at vi ikke vil lytte til folks ønsker. Det vil vi meget gerne, siger Anders Thingholm.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Landsbyer: Hvornår skal vi have en cykelsti?

Landsbyer: Hvornår skal vi have en cykelsti?