Forholdet til 7 medier

Fra venstre er det Emma Marin Næshave, Arne Bjørnsbo, Julie Rasmussen og Nikoline Franciska Nielsen. De fire er blandt de 24 elever i den 2. G klasse på Nordfyns Gymnasium, som de kommende uger skal fordybe sig i konstruktiv journalistik. Foto: Michael Bager

Forholdet til 7 medier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emma Marin Næshave, Arne Bjørnsbo, Nikoline Franciska Nielsen og Julie Rasmussen fra 2.d på Nordfyns Gymnasium er storforbrugere af medierne. Men det er ikke de gamle, klassiske nyhedsmedier, der står i højeste kurs.

Søndersø: Ingen af de fire elever, som avisen har sat stævne hos 2.d på Nordfyns Gymnasium betaler for nyheder. Men det er på ingen måde ensbetydende med, at de ikke går op i nyheder. De fire er storforbrugere af medier og nyheder, som de får fra en bred vifte af kanaler.

En del af nyhederne kommer mere eller mindre tilfældigt til dem. Andre opsøger de aktivt selv.

Facebook

Alle fire tjekker Facebook flere gange i løbet af dagen. De ser, hvad der kommer frem på skærmen og klikker sig videre, hvis noget fænger. Om det så er nyheder eller opslag fra venner og bekendte. - Jeg vil gerne have nyheder, og jeg får en del af dem ved at se, hvad mine venner liker. På den måde kommer jeg mange gange videre ind på DR og TV2's hjemmesider, fortæller Nikoline.

Instagram

Særligt pigerne kan se en værdi i at benytte sig af Instagram. Når det kommer til at følge kendte menneskers gøren og laden, er Instagram ofte et godt medie at gøre det på, påpeger de. Deciderede klassiske nyheder bruger de ikke Instagram til at følge med i. Det er mere ovre i den underholdende genre.

Youtube

Flere af pigerne benytter Youtube ved at følge diverse youtubere til at holde sig orienteret om, hvad der eksempelvis sker inden for mode. Arne anser ikke Youtube som et nyhedsmedie, men mere som et underholdende univers med alverdens forskellige videoer.

Fyens Stiftstidende

Julies forældre holder papiravisen. Når hun ser den, orienterer hun sig på forsiden og åbner den, hvis der er noget, som falder i hendes interesse. Hun sætter sig ikke automatisk og bladrer hele avisen igennem. Det sker, at hendes forældre anbefaler en artikel, hun skal læse, hvad hun så gør. De øvrige tre har ikke for vane at læse papiravisen.

Fyens.dk

Nikoline er dagligt inde på Fyens.dk for at se, om der er noget interessant. De øvrige kender også til siden og besøger den af og til. Den lille undtagelse er måske Arne, der fortæller, at han ikke automatisk har lyst til at følge nyhedsstrømmen i det lokalområde, hvor han bor.

TV2 News

Kommer det til nyheder i tv, er Arne mest til TV2 News. Han kan tænde på et hvilket som helst tidspunkt og blive orienteret om den seneste udvikling. - Jeg kan godt lide, at jeg selv kan bestemme, hvornår jeg skal se nyhederne. Julie ser også TV2 News. Hun fortæller, at hun gerne tænder for stationen, inden hun falder i søvn.

Danmarks Radio

Emma bruger DR på samme måde, som hun bruger Se & Hør, TV2, BT og Ekstra Bladet. Steder hun søger hen, hvis der er noget interessant. De fire er fælles om at benytte en DR app, der hver dag videreformidler fem af døgnets vigtigste nyheder. Den fælles interesse for netop den app skyldes til dels, at hver samfundstime begynder med, at eleverne tjekker app'en.

Forholdet til 7 medier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce