Foredrag: 1957 blev levende i ord og billeder


Foredrag: 1957 blev levende i ord og billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med udvalgte billeder fra den legendariske Bogensefotograf Børge Larsen - bedre kendt som BB - og artikler fra Bogense Avis gjorde Palle Petersen og Bjarne Maar 1957 levende.

Bogense: I kantinen på Bogense Skole blev tiden skruet 60 år tilbage, da museumsleder Palle Petersen sammen med Bjarne Maar og input fra tilhørerne bragte minderne tilbage. Såvel de gode minder omkring festlige begivenheder som de mere triste med ulykker og dødsfald.

- I 1957 var der ikke nært så mange, der havde private biler som i dag, men der var mange flere færdselsuheld - og også mange flere tilskadekomne, fortalte Palle Petersen og viste billeder af en soloulykke, hvor en bil havde ramt et stort træ.

Bag kameraet på aftenens mange billeder stod den kendte Bogense-fotograf BB, der fulgte livet i byen på nærmeste hold i godt 50 år.

- Da Børge Larsen døde fik vi hans mange negativer på arkivet, og vi er i gang med at scanne dem alle ind, så de kan bevares elektronisk, fortæller Palle Petersen.

Mange af aftenens gæster var vokset op i Bogense, og kunne genkende familie, venner og bekendte på billederne, så der blev også suppleret med nye oplysninger undervejs.

På den festlige side var der blandt andet billeder fra Sportsringens byfest på Torvet i Bogense, hvor mere end 2000 mennesker deltog.

- Det var meget stort med så mange mennesker - og så var det jo intet mindre end en sensation, at der deltog et tv-hold, så de godt 1100 tv-seere i Bogense dengang, kunne se deres by i fjernsynet om aftenen, husker Palle Petersen, der selv var fra en familie der ejede et eksemplar af det nye tekniske vidunder.

- Vi havde ganske vist fjernsyn dengang, men der kom så mange naboer og gæster for at se med, så jeg som barn var henvist til det bageste af stuen, hvor man kun sjældent kunne få et glimt af skærmen, fortæller han.

Hvor mange billeder der findes fra BB's hånd tør Palle Petersen ikke gætte på. Men der er mange tusinde velbevarede negativer, der følger Bogenses udvikling igennem sidste århundrede.

Bjarne Maar, der også er vokset op i Bogense, havde fundet artikler i datidens udgaver af Bogense Avis, der fortalte mange af de samme historier, som man kunne se på billederne.

Foredrag: 1957 blev levende i ord og billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce