Forbud mod bolig i auktionshal


Forbud mod bolig i auktionshal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PLAN: Ejer får tre ugers frist af Bogense Kommune til at flytte. Ellers politianmeldes han
BOGENSE: Med den nye lokalplan for Vestre Mole i hånden er Teknisk Udvalg klar til at jage ejeren af Bogense Fiskesalg og den tidligere auktionshal, Peter Sallingboe, i armene på ordensmagten.

Peter Sallingboe indrettede for et par år siden en bolig i fiskeauktionshallen, hvor han bor i dag. Men den nye lokalplan åbner ikke for blandet bolig og erhverv på denne side af havnebassinet.

- Ejeren får et påbud om nedlæggelse af boligen med frist til den 15. november. Er boligen ikke fjernet til den tid, så politianmelder vi ham, fremhæver udvalgsformand Jørgen Møller (K).

Sallingboe tager indtil videre sagen med knusende ro, men undrer sig over kommunens holdning til Vestre Mole.

- Jeg har endnu ikke hørt noget om, at jeg skal flytte. Der er så meget kludder i kommunen, og jeg kan ikke have tillid til hverken forvaltning eller politikere med alle de åbenlyse ulovligheder, der er begået, siden jeg indrettede min lejlighed for et par år siden, bemærker Peter Sallingboe.

Ender som losseplads

Han har sammen med andre ejere af ejendomme på Vestre Mole kæmpet for at få lov at indrette boliger i tilknytning til erhverv. Ifølge Sallingboe en forudsætning for at havnefronten på Vestre Havnevej ikke ender som en losseplads med tomme og forfaldne bygninger.

- Kommunen har inviteret folk til at købe ejendomme på molen. Og nu er det ulovligt at indrette beboelse på stedet. Det hænge ikke sammen, påpeger Sallingboe, der har drejet nøglen til sit fiskesalg.

Forbud mod beboelse

- Fiskebutikken er lukket. Restaurant Røgeriet åbner ikke næste år, hvis lejerne fra Assens ikke kan bo i deres campingvogn på stedet, bemærker ejeren af den nu ulovlige bolig på Vestre Mole.

Den indrettede han uden en byggetilladelse i 2003, men ifølge den gamle lokalplan, hvor erhverv med tilknyttet bolig stadig var en mulighed. Siden nedlagde kommunen et forbud mod beboelse i den del af havnen.

- Mine planer om at flytte keramikværksted og glaspusteri fra Jelling til molen i Bogense er droppet. Jeg har ingen steder at flytte hen og i øvrigt er bygningerne blevet usælgelige, bemærker ejeren.

Han har sat sin advokat på det kommunale påbud fra udvalg og byråd og er klar til at kræve erstatning for forringelse af de to ejendommes værdi.

- Det er vigtigt at kommunen giver støtte til erhvervets overlevelse. Eller ender hele molen som souvenirbutikker, bemærker Sallingboe.

Forbud mod bolig i auktionshal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce