- Vi bliver holdt for nar, siger en af forældrene på friskolen i Klinte.

Nørreby: Det interne opgør i bestyrelsen på Klinte Natur og Idrætsfriskole, der har udløst et mistillidsvotum til formanden, næstformanden og kassereren, kommer ikke bag på en del af forældrene.

- Vi er en gruppe af forældre, der er stærkt utilfredse, og vi havde faktisk lige forfattet et mistillidsvotum, da vi erfarede, at det har nogle i bestyrelsen gjort, og at der nu bliver en ekstraordinær generalforsamling, fortæller en af forældrene, Mia Pedersen.

De er ikke mindst utilfreds med bruddet med skoleleder Pauline Gade før sommerferien.

- Vi kan ikke få en forklaring på, hvad det gik ud på. Vi står foran et nyt skoleår, hvor der, så vidt vi har kunnet få oplyst, stadig ikke er fundet en afløser.

Forældrene kredser om de samme problemer, som nogle af bestyrelsesmedlemmerne tager afsæt i i deres mistillidsvotum. Udover skoleleder-situationen, er forældrene blandt andet utilfreds med bestyrelsens informationsniveau, manipulation i forbindelse med bestyrelsesposter, brud på vedtægterne og manglende referater fra møderne, fremgår det.

- Der er tavshed om økonomien, og vi får ikke besvaret vores spørgsmål. Vi føler os holdt for nar. Vi kan godt bruges til at hjælpe til med det praktiske på skolen, men i alle andre sammenhænge tæller vi ikke. Da mødes vi af bortforklaringer eller tavshed, siger Mia Pedersen.

- Hvad ønsker I, der skal ske på den ekstraordinære generalforsamling?

- Der har været problemer lige siden skolens start, og mange bestyrelsesmedlemmer går igen år efter år. Problemerne hænger måske sammen med, at bestyrelsen trænger til udskiftning.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
Friskoleformand: Ingen hold i beskyldninger

Friskoleformand: Ingen hold i beskyldninger

Intern krig på friskolen i Klinte

Intern krig på friskolen i Klinte