Bogense: Forbipasserende på havnen i Bogense kan i øjeblikket følge med i en større renovering af det gamle havnebassin. Ifølge maritim leder Thomas Fløjborg-Lading skyldes arbejdet, at man er i gang med at skifte spunsvæggen på kajen ved Vestre Havnevej.

- Den nuværende spunsvæg er i træ og over 100 år gammel, så den skifter vi nu ud med en jernspuns, som gerne skal holde i 50 år, siger han.

Det er spunsvæggen som holder på kajen, og ved samme lejlighed laver man en bro oven på spunsvæggen, som bliver forbundet med broen i enden af havnen, så man kan gå hele vejen rundt.

Også klappen, der lukker ved højvande, så Bybækken ikke oversvømmer byen, bliver skiftet ud.

- Der skulle lidt fornyelse til. Hvis den klap går i stykker, kan hele byen blive oversvømmet. Klappen er som regel lukket, men der kan godt løbe vand ud fra åen, og fiskene kan svømme igennem, siger Thomas Fløjborg-Landing og genopfrisker for en god ordens skyld, at fiskeri i hele havnen og marinaen er forbudt - også når den nye bro er færdig.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.