Foråret bringer populær eventyrlig kunst

Årets trækplaster til kunstmessen 'Eventyrlig Kunst' er kunstneren Gudrun Hasle, som fra marts udstiller sin kunst i Bogenses byrum. Det håber Else Friis fra Soroptimisterne på Nordfyn kan lokke et yngre publikum til. Foto: Amalie Klitgaard

Foråret bringer populær eventyrlig kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart erstattes de grå vinternuancer i Bogense med flere farver, når Soroptimisterne på Nordfyn både byder på et kunstprojekt med Gudrun Hasle og inviterer indenfor til den store kunstmesse 'Eventyrlig Kunst'.

Bogense: Det er efterhånden ved at blive en tradition, at Soroptimisterne på Nordfyn lukker portene op i HCA Boxen med kunstmessen "Eventyrlig Kunst". En kunstmesse, som i den grad er eftertragtet for kunstnere fra både ud- og indland - hele 50 kunstnere udstiller og sælger kunst.

- Kunstnerne betaler leje for at at komme, men vi har så lange ventelister, at vi kunne have lavet to messer, griner kunstansvarlig Else Friis Anderson.

Kunstnerne præsenterer både billedkunst, keramik, grafik, skulpturer, akvarel og meget mere. Af de måske lidt mere kendte kunstnernavne kan blandt andet nævnes Michael Kvium, Gudrun Hasle og Ole Ahlberg, hvis private værker bliver udstillet på scenen.

Derudover har 20 kunstnere doneret værker. Dem kan du vinde på messen, som foregår den 13.-15. april i HCA Boxen. Og du får endda mulighed for at få et smugkig på kunstværkerne, da de bliver udstillet i Bogenses butiksvinduer i marts indtil messens start.

Formålet med kunstmessen og donationerne er at indsamle penge til Soroptimisterne på Nordfyn, som fokuserer på kvinder og pigers uddannelse og rettigheder - både lokalt, nationalt og internationalt. Sidste år gik overskuddet derfor til Reden i Odense, der hjælper nødstedte kvinder.

I forlængelse af deres fokus på uddannelse passer det meget godt, at Gudrun Hasle, der mest er kendt for at bruge sin ordblindhed i tekstbroderier- og tekstil, kommer til Bogense. Udover på messen er der nemlig et særskilt kunstprojekt, hvor hun skaber et provokerende bybillede med hendes tekster i større format.

- Hun er jo netop en kvinde, som bruger sin ordblindhed på en positiv måde, og det vil vi gerne støtte, siger Else Friis Anderson.

Vi vil jo gerne gøre målgruppen lidt yngre. Men med kunstnere som Gudrun Hasle og Ole Ahlberg, kan det måske sænke alderen lidt.
- Else Friis, kunstansvarlig i Soroptimisterne på Nordfyn

Vil tiltrække unge

Generelt ligger aldersgennemsnittet for de besøgende på kunstmessen 'Eventyrlig Kunst' på 40+, fortæller Else Friis Anderson. Det er såmænd fint nok, men hun håber på, at de kan tiltrække det yngre publikum via blandt andet samarbejdet med Gudrun Hasle.

- Vi vil jo gerne gøre målgruppen lidt yngre, og med kunstnere som Gudrun Hasle og Ole Ahlberg, kan det måske sænke alderen lidt. Det var også derfor, at vi havde fokus på graffiti sidste år.

I 2017 år forsøgte Eventyrlig Kunst at appellere til det yngre publikum ved at alliere sig med en gruppe unge graffitikunstnere, som farvelagde Bogense by, og ved at lægge farverige skrotbiler og campingvogne igennem byen. Det skabte en del debat, hvilket Else Friis Anderson synes, var spændende:

- Det handler om at få folk i tale. Det lykkedes fint sidste år, fortæller hun.

Foråret bringer populær eventyrlig kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce