For få penge til boglige dage


For få penge til boglige dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan blive nødvendigt at nedjustere planer om for første gang at holde Nordfynske Litteraturdage

NORDFYN: September skulle være måneden, hvor 10 kendte forfattere ville komme forbi Nordfyn for at fortælle om litteratur og sig selv.

For første gang skulle Nordfynske Litteraturdage nemlig løbe af stablen. Men planerne kan være på vej ud i sandet, for arrangørerne står og mangler knap 150.000 kroner for at få litteraturfestivalen til at hænge sammen økonomisk.

- På nuværende tidspunkt hænger Nordfynske Litteraturdage i en tynd tråd, for vi har fået tilsagn om væsentlig færre penge, end vi har ansøgt om. Vi har lige nu 58.000 kroner at gøre godt med, men budgettet er på 200.000 kroner, så der er lang vej, konstaterer kulturkonsulent i Nordfyns Kommune Lissi Møller.

Ambitioner må ned

Hun er involveret i arbejdet med at arrangere litteraturdagene, som Frit Oplysningsforbund, Liberalt Oplysningsforbund Nordfyn, Søndersø og Omegns Familielandbrugs Familieudvalg og Nordfyns Biblioteker står bag.

Den oprindelige plan var, at 10 kendte forfattere med en eller anden form for tilknytning til Fyn skulle holde foredrag forskellige steder på Nordfyn - og altså ikke blot på bibliotekerne. Arrangørerne har blandt andre rettet henvendelse til Leif Davidsen og Thomas Winding.

- Vi bliver nok nødt til at skrue ambitionsnivauet ned, for ingen af forfatterne kommer gratis, siger Lissi Møller.

Frit Oplysningsforbund og Nordfyns Biblioteker har bevilget henholdsvis 13.000 kroner og 20.000 til arrangementet. Derudover har arrangørerne søgt puljemidler hos Danske Bank og Kulturministeriet. Begge steder er der ansøgt om 50.000 kroner. Fra Danske Bank har man fået afslag, mens Kulturministeriet har bevilget 25.000 kroner.

Erhvervs- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune har også modtaget en ansøgning. Herfra har man søgt at få en underskudsgaranti på 100.000 kroner.

Tror på interessen

Forleden besluttede udvalget at tilgodese litteraturdagene med en underskudsgaranti på 25.000 kroner.

- Vi kan ikke give en underskudsgaranti på 100.000 kroner, men vil gerne give en på 25.000 kroner for at tilkendegive, at tanken om Nordfynske Litteraturdage er god, siger formanden for Erhvervs- og Fritidsudvalget, Kurt Christensen (V).

Selv om økonomien altså lige nu ikke hænger sammen, har arrangørerne ikke opgivet at få stablet Nordfynske Litteraturdage på benene.

- Vi vil gerne holde litteraturdagene, fordi vi tror, at det er noget, som folk vil interessere sig for, og vi vil forsøge at søge midler andre steder, siger Lissi Møller.

For få penge til boglige dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce