Første dag med frikvarter


Første dag med frikvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LÆRDOM: Særs-lev Skole bød i går velkommen til en ny børnehaveklasse med 17 debutanter i skolegang
SÆRSLEV: "Velkommen i Skolen. Her bor børnehaveklassen".

Bag plakaten på døren var både far og mor og mindre søskende med til at fylde klasselokalet på 1. sal. Fire og fire ved de små borde sad både Rasmus, Lilly, Rikke og Emil og deres mange nye kammerater, som i går fik en varm velkomst af Vera Andersen.

Læreren i børnehaveklassen bød velkommen til den første skoledag og 17 nye elever i seks års alderen. Ni drenge og otte piger.

Og efter morgensang, is og praktiske anvisninger til de voksne, så var det de nybagte elevers tur til at være i centrum. Der blev sagt farvel til forældrene, da dagen var to timer gammel.

- Det er en stor dag for børnene. Nu skal de møde til tiden, de har frikvarterer, og fra at være de største i børnehaven, er de nu de absolut mindste, påpeger Vera Andersen.

Imere end 25 år har hun sluset de mindste elever ind i folkeskolen til mødet med en skoledag, der i Søndersø Kommune er på seks lektioner dagligt, og hvor klokken først ringer farvel til skolen klokken 13.16.

- Vi har "lang skoledag" i kommunen, og en indskoling, hvor vi arbejder med temaer på tværs af de mindste klasser, fortæller Vera om de seneste fem års arbejde med at integrere 0.-3 klasser på Særslev Skole i et tæt parløb mellem skole og fritidsordning.

De nye klassekammerater lagde ud med at skrive deres navne, der fik plads på plakaten.

Og så var det tid til at modtage en lang skolegangs første hæfte og den første regulære opgave.

- Hvor mange mus er der på siden, lyder spørgsmålet fra læreren.

- Jeg har talt dem alle sammen, lød det frejdigt fra en af de nye elever, der lagde ud med én mus og fortsatte med at tælle til hun måtte stoppes af læreren, der allerede har mødt de nye poder tidligere på året i et samarbejde mellem børnehave og skole.

- De har besøgt skolen nogle gange i foråret, så de kender den lidt i forvejen, sagde Vera Andersen.

Første dag med frikvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce