Første, anden - måske solgt: Højeste bud på skole er ikke garanti for en handel

Den 1. juli 2015 kunne borgmester Morten Andersen overdrage nøglerne til den tidligere skole i Skamby til formanden for Skamby Multihus, Bernt Jørgensen, der havde huske at tage en krone med til indvielsesfesten. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Første, anden - måske solgt: Højeste bud på skole er ikke garanti for en handel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis en interesseret køber melder sig med et bud, når den konkursramte skole i Nørreby kommer på tvangsauktion, har Nordfyns Kommune tre uger til at beslutte, om kommunen vil købe skolen for samme pris.

Nørreby: Den 22. november bliver den tidligere skole i Nørreby, der senest har huset Klinte Natur og Idræts Friskole, forsøgt solgt på en tvangsauktion ved Retten i Odense.

Og når - eller hvis - der kommer et bud fra en køber, har Nordfyns Kommune tre uger til at beslutte, om kommunen vil købe ejendommen for det samme beløb. En ret, der er tinglyst på ejendommen, efter at kommunen ved indgangen til 2014 solgte den tidligere kommuneskole til den nye friskole for en krone.

Om kommunen vil benytte sig af sin tilbagekøbsret, afhænger ifølge borgmester Morten Andersen (V) af to ting: Prisen og hvem buddet kommer fra.

- Som udgangspunkt har Nordfyns Kommune ikke nogen interesse i ejendommen. Det var jo derfor, vi solgte den for en krone, men med den mulighed, at man kan købe den tilbage den dag, den ikke længere bruges til det formål, vi solgte den til.

- Nu vil vi afvente tvangsauktionen. Derefter har vi tre uger til at beslutte, om vi vil gøre vores mulighed gældende, siger borgmesteren.

- Så om kommunen køber ejendommen tilbage afhænger af, hvem der ellers vil købe og for hvor meget?

- Ja.

Samme situation i Skamby

- I den lokalplan, der er for området nu, er der mulighed for én ting, og det er friskole, så hvis en har planer om at købe ejendommen på tvangsauktion, er det nok en god idé lige at undersøge, om den kan bruges til andet end friskole, siger Morten Andersen.

- Har kommunen fået sådan en forespørgsel?

- Jeg er ikke bekendt med så mange.

Det er ikke første gang, Nordfyns Kommune står i situationen, hvor en tidligere skole, der har været brugt til friskole, sælges på tvangsauktion, og kommunen skal beslutte, om den vil bruge sin tilbagekøbsret.

Det skete også i foråret 2013, da den tidligere Skamby Skole blev solgt på tvangsauktion til et norsk ejendomsselskab for 80.000 kroner.

Dengang valgte kommunen at købe skolen tilbage for samme beløb for så i juli 2015 at sælge den igen for en krone. Denne gang til Skamby Multihus.

Første, anden - måske solgt: Højeste bud på skole er ikke garanti for en handel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce