Flygtningebold: Mads vil integrere med fodbold

Mads Ladager fra Søndersø har fået en god ide. Han ser masser af flygtninge i byen, men har svært ved at komme ind på livet af dem. Derfor vil han starte et fodboldhold op, som består af etnisk danske mænd og flygtninge.
Foto: Jens Wognsen

Flygtningebold: Mads vil integrere med fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfynsk tilflytter vil bruge fodbold til at møde nogle af de flygtninge, som han ser i bybilledet

Få ting kan som sport og fodbold få folk af forskellig herkomst til at rykkesammen og komme hinanden nærmere.

Det mener 42-årige Mads Ladager, som for knap et år siden flyttede til Søndersø fra Odense sammen med sin hustru og deres to børn.

Her møder han en del af de flygtninge, som er kommet til Nordfyn.

- Min tanke er at spille fodbold med voksne flygtninge-mænd og danske mænd i alderen 30 til 50 år. Jeg ser dem i vores lokalsamfund, hvor de handler med deres familier. De hilser høfligt, men jeg tænker, at de ikke møder meget andet end behandlersystemet, og jeg er blevet nysgerrig på, hvem de er, forklarer Mads Ladager, som er gået i gang med at samle brugte fodboldstøvler og træningstøj sammen.

Fysisk ligeværdige

Konceptet kalder han ”Friends Through Football”, og håbet er, at det sammensatte hold vil kunne begynde at spille fodbold i løbet af foråret, og foreløbig har en god håndfuld lokale mænd fra Søndersø allerede takket ja til at deltage.

Når alderen er sat fra 30 til 50 år, skyldes det, at niveauet er hygge og sjov.

- På den måde er vi nogenlunde ligeværdige fysisk, og jeg har oplevet, at man har paraderne nede, når man løber og spiller for sjov, siger han.

Boldklub bakker op

Søndersø Boldklub er meget åbne for at støtte initiativet fra Mads Ladager.

- Det er fantastisk. Fodbold er et spil, hvor man ikke behøver at kunne forstå hinandens sprog for at spille. Nogen får måske endda lyst til at spille mere og blive medlem af vores klub. Som idrætsforening har vi et socialt ansvar i byen, og jeg tror, at det er en god måde at få dem integreret i samfundet, men jeg håber også, at kommunen er villig til at hjælpe på den ene eller anden måde, siger John Bæksted, som er ungdomsformand i Søndersø Boldklub.

Hvis du har lyst til at være med, kan du blive medlem af gruppen ”Friends Through Football” på Facebook, hvor man også gerne tager imod brugte fodboldstøvler og træningstrøj.

Flygtningebold: Mads vil integrere med fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce