Suhil Mohammad fra Syrien og mere end 60 andre flygtninge mødte op til familieaften for at snakke med danskere og flygtninge.

De nordfynske flygtningefamilier var inviteret indenfor, da der blev afholdt familieaften på Fristedet, der er Bogense Skoles SFO.

Suhil Mohammad fra Syrien mødte op som en af de første med hans kone og to døtre. Hans største grund til at komme, var dog ikke at snakke med andre flygtninge.

- Jeg er her fordi jeg gerne vil kende personer fra Danmark og lære dansk, siger Suhil Mohammad, hvorefter han med et glimt i øjet fortæller, at kage og kaffe også er en medvirkende årsag.

Det er snart to år siden, han kom til Danmark, og man kan sagtens høre på hans evner til dansk.

Hans familie kom til Danmark for seks måneder siden via familiesammenføring og har derfor ikke haft helt så lang tid, til at få et netværk og lære dansk.

- Jeg er glad for at kunne være her sammen med min familie, siger Suhil Mohammad.

Efter hans snart to år i Bogense, er han blevet glad for de andre borgere.

- Jeg elsker danskerne i Bogense. De er meget rare mennesker, og spørger altid, om der er noget de kan hjælpe med, siger Suhil Mohammad.

Idéen bag arrangementet var egentlig, at flygtningefamilier skulle have en mulighed for at møde hinanden. Det gjorde de bestemt også, selvom mange benyttede lejligheden til at få snakket på dansk.

- Det er gået over al forventning, fordi der er kommet så mange, siger Jette Fisker, der leder gruppen af frivillige.

  • fyens.dk