Masser af børn, unge og voksne var med til Fjordens Dag i Klintebjerg, hvor 40 forskellige aktører bød på oplevelser

Klintebjerg: Når bilerne holder parkeret side og side på det sidste stykke ud mod havnen i Klintebjerg, så ved de lokale beboere som regel godt hvorfor. Fjordens Dag, naturligvis.

Søndag fra klokken 10 til 16 i denne weekend var der atter trængsel på de små veje, fordi op mod 40 forskellige aktiviteter var på programmet. Især aktiviteter for de små størrelser var noget, der tiltrak opmærksomhed i og omkring havnen i Klintebjerg, og når solen så samtidig viste sig fra sin bedste side, så gjorde det kun interessen endnu større.

Traditionen tro kunne man møde en lang række institutioner, organisationer, foreninger, skoler, firmaer og private grupper, der alle tilbyder oplevelser og aktiviteter inden for friluftsliv, natur, miljø, kultur, sundhed og bevægelse.

I år underholdte Anders og Katrine fra "Lille Nørd" kl. 13, og det var naturligvis også et stort trækplaster for børnefamilierne. Som noget nyt i år var der ligeså en direkte færgeforbindelse med MS Svanen mellem Klintebjerg Havn og Boels Bro.

Kørt i mange år

I 1991 blev den første Fjordens Dag afholdt ved Odense Fjord. Formålet er at bane vejen for gode naturoplevelser til fynboerne samt gøre bosættelse i fjordområderne mere attraktiv. Sidenhen er arrangementet vokset støt, og nu er flere aktivitetssteder blevet en del af dagen - såsom Odense, Klintebjerg og Kerteminde.

Fjordens Dag er i dag et bredt samarbejde mellem Kerteminde-, Nordfyns- og Odense Kommune og over 150 institutioner/foreninger. Dagen er finansieret af de involverede kommuner og en række lokale og nationale sponsorer.

  • fyens.dk