Flere jerseykøer på toppen af Fyn


Flere jerseykøer på toppen af Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg åbner for tre gange så mange køer i "uforstyrret landskab" ved Nr. Nærå Strand. Nordfynslisten er imod bondens udvidelse

AGERNÆS: Landmand Kim Schou Rasmussen får nu politikernes ja til at udvide sin besætning. Det omfatter byggeri af en ny kostald, en ny gylletank og tre gange så mange jerseykøer.

Et flertal i det fem mand store Udvalg for Teknik og Miljø har besluttet, at landmanden får tilladelsen til at udvide. Kun Arne Erlund, Nordfynslisten, er imod.

- Jeg mener, at det er for tæt på den kystnære zone. Samtidig skal vi jo også tage hensyn til turisterne ved Flyvesandet, fremfører Arne Erlund.

Byggeriet sker i en "grøn" korridor cirka 500 meter fra Nr. Nærå Strand og i cirka samme afstand fra landsbyen Agernæs. Men flere køer på stedet får ifølge forvaltningen ingen indflydelse på de internationale naturområder ved fjorden.

Ingen klager fra naboer

- Der er intet at komme efter miljømæssigt. Udvidelsen lever op til alle krav. Der er ingen klager fra naboer, og ingen er placeret inden for geneafstanden for lugt, siger udvalgsformand Kim Johansen (S).

Landmand Kim Rasmussen glæder sig over tilladelsen til flere køer i staldene.

- Det kan ikke være meget bedre. Jeg har fået at vide på kommunen, at jeg kan komme i gang i midten af august, siger Kim Rasmussen.

Danmarks Naturfredningsforening Nordfyn protesterer over udvalgets afgørelse til Naturklagenævnet. Foreningen klager over udvidelsen, der gør gården til en af de største kreaturbesætninger på Nordfyn.

Lokalkomiteen anfører i sin klage, at anlægget er placeret mellem 142 og 1500 meter fra beskyttede naturarealer som sø, mose og strandenge.

- Det er med dyb undren, vi erfarer, at anlægget skal placeres i kystnærhedszone og i et område med særlig landskabelig interesse, påpeger Jørgen Molls fra bestyrelsen.

Foreningen savner beregninger af belastningen fra den luftbårne kvælstof i de naturfølsomme områder.

Uforstyrret landskab

Kim Rasmussens gård er placeret på toppen af Fyn, der i landsplandirektivet er udpeget som "større uforstyrret landskab". Det er et område, som på Fyn er over 50 hektar og i vidt omfang friholdt og upåvirket af større tekniske anlæg. Den klassificering får dog ikke udvalgsformanden til at ryste på hånden.

- Hvis vi ikke kan placere landbrug i og ved landsbyerne eller for den sags skyld ude i naturen, hvor er der så placeringsmuligheder, spørger Kim Johansen og tilføjer:

- Skal vi sige nej bare for at sige nej? Skal vi holde Danmark fri for landbrug, tilføjer han.

Et tilsvarende "uforstyrret landskab" på Gyldensteen Gods fik for nogle år siden Fyns Amt til at afvise byggeri af en svinestald placeret ved Tyskerladen. Svinestalden har siden fået Nordfyns Kommunes tilladelse, men er endnu ikke nået længere end til idéen.

Flere jerseykøer på toppen af Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce