Fine skudsmål til nordfynske plejecentre

Langt de fleste af de interviewede beboere er tilfredse med den mad, der bliver tilberedt på plejecenteret, men en svarer dog også, at især den varme mad er kedelig. Arkivfoto: Jens Wognsen

Fine skudsmål til nordfynske plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konklusionerne i rapport om uanmeldte tilsyn på de fem nordfynske plejecentre er gennemgående positive. Men der er stadig plads til forbedringer.

Nordfyn: "Ville hellere bo hjemme i mit hus, men det kan jeg ikke klare, så er det godt at bo her".

Sådan svarer en beboer på Plejecenter Møllehaven i Bogense, da der i efteråret var uanmeldt tilsyn på alle fem plejecentre i Nordfyns Kommune.

Og beboerens svar om, at når det ikke kan være anderledes, er det godt at bo på plejecenteret, indrammer meget godt konklusionerne i den rapport, der er udarbejdet efter sundhedsfaglig konsulent Signe Karstofts besøg på de fem plejecentre.

Under de uanmeldte besøg har konsulenten både interviewet beboere og medarbejdere.

Konsulenten konkluderer blandt andet, at de fysiske rammer er gode og tidssvarende, at de interviewede beboere giver udtryk for stor tilfredshed med den mad, der tilberedes på de enkelte plejecentre, at personalet får skudsmålet dygtigt og imødekommende, at beboerne er velsoignerede, at kommunikationen mellem beboere, personale og pårørende er ligeværdig, og at der er fokus på beboernes kost og ernæring, motion og trivsel, sundhedsfremme og forebyggelse.

Sårbar aftennormering

Men der er også hår i den velsmagende suppe. For eksempel har fire ud af fem interviewede medarbejdere på Kærgården i Otterup - i øvrigt ligesom ved tilsynet i 2016 - gjort opmærksom på, at der især om aftenen er en meget sårbar normering. Efter vagtplanen skal der være tre medarbejdere om aftenen pr. team, der dækker to huse, men ofte er der kun én aftenvagt pr. hus. Det er især et problem, hvis der kun er én social- og sundhedsassistent til at dække seks huse.

Bemandingen nævnes også af to af seks beboere, der siger, at det kan knibe med at få den nødvendige hjælp om aftenen, fordi der ofte kun er én medarbejder på vagt.

Tilsynet anbefaler derfor, at vagtplanen på Kærgården strikkes sammen, så der om aftenen er tre sosu-assistenter på arbejde, og at der i det hele taget skal ses på, om aftennormeringen er for sårbar. Og det arbejde er en ekstern konsulent i gang med at se på, fremgår det af tilsynsrapporten.

Fine skudsmål til nordfynske plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce