Fibernet afhænger af økonomisk rentabilitet

Carsten Nedergaard Hansen er bredbåndsdirektør i Energi Fyn. Arkivfoto

Fibernet afhænger af økonomisk rentabilitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør i Energi Fyn, fortæller, at de gerne vil undersøge, om der kan komme fibernet ud til 14-årige Mads Vilstrup. Han skal bare kontakte Energi Fyn.

Hvad skal der til for, at man kan få fibernet?

- Hos os i Energi Fyn fungerer det på den måde, at vi gerne etablerer fibernet ud fra en forretningsorienteret model. Altså, hvis der er kunder nok, som gerne vil have det, så vores investering kan hænge sammen over en 20-årig periode. Og som det lige helt konkret er foregået på Nordfyn med den store udrulning af fibernet, vi faktisk er i gang med lige i øjeblikket, så havde vi netop et hav af ildsjæle, der gjorde en kæmpe indsats i 2016, hvor de fik samlet noget med 2000 kontrakter ind ud af 2400 potentielle husstande.

Men er det korrekt, at det mere sker i små landsbyer end ved et par huse?

- Ja, det er det. Men hvis vi kommer forbi, og det kan lade sig gøre, så tager vi også sådan nogen små antal huse med, som for eksempel det på Slettensvej i Daugstrup. Lidt længere oppe ved Lundegyden, der har vi faktisk fibernet oppe. Så jeg vil ikke afvise, at det kan lade sig gøre. Jeg vil meget gerne kigge på det ved at regne på, hvad det koster at etablere fiber ned ad Slettensvej i forhold til, hvor mange huse er der. Og om det kan det lade sig gøre, hvis der kommer 50-60 procent tilslutning. Så min opfordring er egentlig, at hvis der sidder en, som rigtig, rigtig gerne vil have det, så skal han kontakte os. Og hvis han vil være ildsjæl, snakke med naboerne og få bragt interessen op, så vil vi gerne se positivt på det. Men det skal selvfølgelig kunne hænge sammen økonomisk.

Hvad nu hvis det bliver for dyrt for jer?

- Så kunne statens bredbåndspuljer måske komme i spil med sådan et område, hvis det er alt for dyrt, at selv 100 procents tilslutning fra beboerne ikke kan lade sig gøre. Så kunne det blive et bredbåndspulje-projekt, hvor borgerne kan søge om midlerne. Der kommer 40 millioner til uddeling igen næste år (i år, red.).

Så min opfordring er egentlig, at hvis der sidder en, som rigtig, rigtig gerne vil have det, så skal han kontakte os. Og hvis han vil være ildsjæl, snakke med naboerne og få bragt interessen op, så vil vi gerne se positivt på det.
Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør i Energi Fyn

Fibernet afhænger af økonomisk rentabilitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce