Nordfyns Kommune skal så vidt som overhovedet muligt støtte op om at skaffe opbakning til fibernet i hele kommunen.

Fibernet skal så vidt som muligt spredes ud i hele Nordfyns Kommune, så alle borgere kan få adgang til lynhurtigt net.

Det er formand for Teknik- og Miljøudvalget Franz Rohde (K) og formanden for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Kurt Christensen (V) rørende enige om.

Udfordringen er, at der er strikse regler for, hvad en kommune må gøre.

- Vi skal nok blive bedre til at arbejde lidt bedre sammen med for eksempel lokalrådene. Vi kunne nok også få lavet nogle beregninger, som vil kunne vise, om huspriserne fastholdes, når der kommer fibernet. Det vil klæde de lokale ildsjæle bedre på, når de går ud og ringer på dørklokkerne, siger Kurt Christense.

Franz Rohde mener dog, at det er nødvendigt med et politisk pres fra Christiansborg.

- Det bliver meget vanskeligt uden et centralt pres. Politikerne på Christiansborg kan fremme udbredelsen med en forsyningspligt. Det kan der også være negative sider ved, men i dag spørger vi jo heller ikke, om der kan leveres elektricitet til et hus. Vi skal også tømme alle skraldespande, uanset hvor langt væk de befinder sig, siger Franz Rohde.

Læs mere i Fyens Stiftstidende og på mitfyn.dk i dag.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Fibernet: Nordfyn er godt på vej

Fibernet: Nordfyn er godt på vej

1
Fibernet: Ved at være sidste chance

Fibernet: Ved at være sidste chance