Lærere og elever fra Søndersø Produktionshøjskole har trodset sommervarmen, så Rosenfestival i Bogense får flot indgangsport
SØNDERSØ/BOGENSE: I dag får medlemmerne af Rosenfestivalens arbejdsgruppe nok at se til. De sidste ting skal på plads, inden Bogense i morgen står i blomst.Og en af de ting, der først bliver sat flueben ud for i dag, er af en ikke ubetydelig størrelse. En stor port af rustent rivenet og roser skal nemlig sættes op på Adelgade for at markere, at her begynder årets rosenfestival.

- Med porten kommer blomsterne op i en højde, hvor man kommer til at kigge lige ind i roserne. Og kombinationen af rene linjer, rå rivenet og romantiske roser er god, siger havedesigner Jette Simonsen, som er med i arbejdsgruppen omkring festivalen - og som har designet porten.

Det grove arbejde med at få porten klar er imidlertid foregået i Søndersø. Nærmere betegnet på Søndersø Produktionshøjskole. Her har træværkstedet blandt andet stået for portens sokler, mens smedeværkstedet har klaret resten.

I denne uge har der derfor været hektisk aktivitet i smedeværkstedet, hvor tre smedelærere og to elever har svedt i sommervarmen.

- De unge er her frivilligt, for det er valgfrit, om eleverne vil være her i uge 31. Og der har været sommerferie i de tre foregående uger, så vi gik først i gang med porten i mandags, hvilket har været en smule stressende. Men før ferien havde vi andre projekter, der skulle være færdige, så det kunne ikke være anderledes, forklarer smedelærer Søren Andersen.

Ifølge 18-årige Jacob Nielsen, som er elev i smedeafdelingen, har det været spændende at arbejde med porten.

- Porten er lavet af rivenet, så den har været tung at arbejde med. Men vi har hjulpet hinanden, så der har ikke været de store problemer, siger Jacob Nielsen.

Bedre end strandlivet

Ud over porten har man i smedeværkstedet blandt andet også lavet nogle såkaldte A-skilte, som skal bruges til reklamer for festivalen. Disse skilte har smedeelev Maria Christensen haft ansvaret for at lave.

- Nogle af dem var skåret ud i forvejen, men jeg har lavet resten. Det har været et stort arbejde - specielt i denne varme. Men jeg ville hellere være på værkstedet end på stranden, forsikrer Maria Christensen.

Det er ifølge Jette Simonsen ingen tilfældighed, at det netop er Søndersø Produktionshøjskole, der har fået opgaven med at lave porten.

- På skolen arbejder de med lidt specielle opgaver, og vi har haft et meget godt samarbejde. Søren Andersen har gjort meget for at være en del af projektet, og jeg glæder mig til at se den færdige port på plads. Den er designet, så man kan videreudvikle på den og derved få nogle nye oplevelser hvert år til festivalen, siger Jette Simonsen.

Det er i morgen og overmorgen, at Bogense står i rosernes tegn.
  • Fyens Stiftstidende