Fejl koster kommune kassen

Otterup Friluftsspil fejrede 25-års jubilæum med "My Fair Lady", som krævede masser af musik og flotte kostumer. - Næste år skal vi ikke bruge så mange penge på forestillingen, for den bliver af en anden kaliber, siger Lone Ekstrand.
Foto: Robert Wengler

Fejl koster kommune kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervs- og Fritidsudvalget har bevilget en underskudsgaranti på 50.000 kroner til Otterup Friluftsspil

OTTERUP: 50.000 kroner. Det er, hvad Erhvervs- og Fritidsudvalget har besluttet at tildele Otterup Friluftsspil i underskudsgaranti. Denne sommers friluftsspil - opsætningen af "My Fair Lady" - endte nemlig med røde tal på bundlinjen.

Men beslutningen kommer efter, at underskuddet var en kendsgerning. For ved en fejl kom en ansøgning fra Otterup Friluftsspil om en underskudsgaranti på 50.000 kroner ikke med på dagsordenen, da udvalget i maj tog stilling til, hvilke ansøgninger der skulle tilgodeses med kommunale kulturmidler. Ansøgningen var ellers kommunen i hænde godt en måned før ansøgningsfristens udløb.

- Der er sket en administrativ fejl, og ansøgningen kom ikke med på mødet i maj. For at behandle dem (Otterup Friluftsspil, red.) fair, får de underskudsgarantien. Vi greb det an på den måde, at vi diskuterede, hvad vi ville have givet, hvis ansøgningen var blevet lagt frem for os, inden resultatet var kendt, siger formanden for Erhvervs- og Fritidsudvalget, Kurt Christensen (V).

Får mere end andre

På mødet i maj behandlede udvalget 23 ansøgninger, hvoraf 12 fik afslag. Resten blev helt eller delvist imødekommet. Blandt andet bevilgede udvalget to underskudsgarantier på 25.000 kroner og 20.000 kroner til henholdsvis Nordfynske Litteraturdage og Søndersø Amatørteater Gruppe (SAG). Førstnævnte havde ansøgt om en underskudsgaranti på 100.000 kroner, mens SAG havde søgt om et tilskud på 40.000 kroner.

Kurt Christensen erkender, at Otterup Friluftsspil muligvis ikke ville have fået en underskudsgaranti på hele det ansøgte beløb, hvis den var blevet behandlet på mødet i maj.

- I udvalget var vi nok prægede af, at vi vidste, at Otterup Friluftsspil havde fået et underskud på godt 79.000 kroner. Om det rigtige beløb i stedet skulle have været en underskudsgaranti på 20.000-30.000 kroner, kan man så altid diskutere. Jeg kan ikke udelukke, at vi ville have givet en mindre garanti, siger Kurt Christensen.

Hos Otterup Friluftsspil er man naturligvis lettede over, at kommunen har bevilget hele det ansøgte beløb.

- Det er rart at få dækket noget af underskuddet. Vi har søgt om en underskudsgaranti alle de år, hvor jeg har været med. Men det er første gang, at vi har gjort brug af den, forklarer formand for Otterup Friluftsspil Lone Ekstrand.

For få så stor forestilling

"My Fair Lady" var en dyr dame for Otterup Friluftsspil - blandt andet var musik og kostumer langt dyrere, end de har været i forbindelse med tidligere års forestillinger. Otterup Friluftsspil ønskede nemlig at fejre sit 25-års jubilæum med manér.

Da man i marts sendte ansøgningen ind til kommunen, forventede man, at et sted mellem 3500 og 4000 besøgende ville se jubilæumsforestillingen. Men sådan gik det ikke. Og det er ifølge Lone Ekstrand hovedårsagen til et underskud på i alt 79.439 kroner - hvoraf kommunen altså dækker de 50.000 kroner:

- Underskuddet skyldes mangel på mennesker. Der kom kun 2400, forklarer Lone Ekstrand.

Trods underskuddet har Otterup Friluftsspil stadig en egenkapital på knap 147.000 kroner - efter de kommunale kroner er kommet i pengekassen.

Fejl koster kommune kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce