Fart på 60-årig maraton-mand

Alex Lundahl er nummer fire på den eksklusive liste i "Klub 100 Danmark". Med 245 gennemførte marathonløb - de sidste 74 løb på blot to år- så fylder medaljehøsten en stor væg.
Foto: John Fredy

Fart på 60-årig maraton-mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60-årige Alex Lundahl har indtaget Havanna og Den Himmelske Fredsplads i løb. Nu løber Alex mod marathonløb nummer 246. - Jeg er nok uden for nummer, siger han

Hindevad: Alle løb er forskellige. Men det kan være svært at huske forskellen på et boligkompleks i Berlin, London eller Paris, når pulsen dunker og rytmen løber. Hver ny by, er et nyt marathonløb og en ny skalp for Alex Lundahl.

Sådan har det været siden han løb rundt i Århus i sit første marathonløb tilbage i 1982.

- Inden den tid gik jeg en masse marcher, blandt andet Nijmegen. Men det tog for lang tid at gå, og så besluttede jeg at løbe i stedet. Det har jeg gjort siden, fortæller Axel.

Knap 30 år senere hænger medaljerne fra 16 nationers marathonløb tæt og fylder et par opslagstavler i privaten.

- Mit mål var 200 marathonløb, inden jeg fyldte 60 år. Det nåede jeg. Det er blevet til 245 løb indtil nu, bemærker Alex, der forleden fejrede sin 60 års fødselsdag i Veflinge Forsamlinghus med gode løbevenner fra hele landet.

Han har løbet op og ned af trapper på den kinesiske mur, blandt Castros cubanere i Havanna og rundt om Palmas domkirke på turistøen Mallorca.

- Det var rigtig varmt - 28 grader og hårdt, siger marathon-manden fra Hindevad.
- Det længste, jeg har løbet, er Rosengårdløbet. Der løb jeg 308 kilometer på tre og et halvt døgn, fortæller marathon-manden Alex Lundahl, som forleden fyldte 60 år.
- Det længste, jeg har løbet, er Rosengårdløbet. Der løb jeg 308 kilometer på tre og et halvt døgn, fortæller marathon-manden Alex Lundahl, som forleden fyldte 60 år.
Foto: John Fredy

Løb i en tysk saltmine

De mange kilometer lægger marathon-manden ikke i det bløde nordfynske morænelandskab og heller ikke i løbeklubben Korup Motion. Det sker med nummer og chip i alverdens store og mindre løb. Alle på den berømte klassiske distance, der har sit udspring fra alle marathonløbs moder - den mytologiske løbetur fra Marathon-sletten og til Athen.

- Det er nok det løb, jeg altid helst har ville løbe. Det var noget helt særligt, erindrer Alex.

De mest særprægede 42,2 kilometer løb han for nogle år siden i en saltmine i Thüringen under byen Sondershausen.

- Det var faktisk en behagelig fornemmelse. Der var en kontant temperatur på 22 grader, men vi var nødt til at smøre læberne hele tiden fordi de tørrede ud, fortæller Alex.

Alene i det forløbne år løb Alex hele 39 marathonløb og heraf en stor del i Danmark og Tyskland. Forrige år nåede han 35 af slagsen på distancen og alle med medalje og diplomer.

Det giver en pause på cirka 10 dage mellem hver præstation. Og den kadence ligger milevidt på den anden side af, hvad lægevidenskaben anser for medicinsk og fysiologisk forsvarligt. Selv erkender Axel, at han er uden for pædagogisk rækkevidde, når det gælder gode råd om løb på lange distancer.

- Jeg er tosset i hovedet. Men så længe jeg har det godt med at løbe, så fortsætter jeg. Den dag, det er en pestilens, så stopper jeg. siger Alex og nævner viljen som drivkraft.

Fart på 60-årig maraton-mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce