Fanget af fotovogn: Kørte uden kørekort

Politiets fartkontrol tog ikke bare en mand fra Veflinge i at køre for stærkt, men også uden kørekort. Arkivfoto: Claus Thorsted

Fanget af fotovogn: Kørte uden kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 23. august kørte en 43-årig mand for hurtigt gennem Stillebæk og blev taget af en fotovogn, som også opdagede, at han kørte på trods af en frakendelse af sin førerret.

Stillebæk: En 43-årig mand fra Veflinge er i Retten i Odense blevet dømt for både at have kørt for hurtigt og uden kørekort i en varebil den 23. august omkring klokken 14.45 på Rugårdsvej syd for Veflinge.

Han blev fanget af en fotovogn i at køre for stærkt på strækningen, hvor han mindst har kørt 69 km/t mod de tilladte 60. Da han bliver fotograferet, kan kameraet også se, at bilen tilhører en person, som er frakendt kørekortet - altså den 43-årige mand. Derefter går systemet automatisk i gang med at tjekke, om det er den fradømte, der kører bilen, hvilket det var i dette tilfælde.

Det er anden gang, at den dømte mand kører bil, selvom han har fået frakendt sit kørekort. Derfor lyder dommen på 10 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Han har desuden fået en bøde på 7000 kroner.

Færdselsloven er skruet sådan sammen, at det at køre i frakendelsestiden ikke i sig selv udløser nogen forlænget frakendelsestid. Det er en politisk beslutning i Folketinget.
Klaus Holten Kristensen, anklager

Frakendelse forlænges ikke

Det kan måske undre, men selvom det er anden gang, den 43-årige mand fra Veflinge bliver taget i at køre bil uden kørekort, bliver det tidspunkt, hvor han skulle få sin førerret tilbage, ikke udskudt. Det lyder stadig på den 22. april 2018.

Det har anklager i sagen Klaus Holten Kristensen en god forklaring på:

- Færdselsloven er skruet sådan sammen, at det at køre i frakendelsestiden ikke i sig selv udløser nogen forlænget frakendelsestid. Det er en politisk beslutning i Folketinget. Man får sin straf, men frakendelsestiden er stadig den samme. Den kan blive forlænget, hvis man kører råddent, påvirket af sprit eller narko, har fået tre klip, og så videre, fortæller anklageren.

Antallet af bilister, som kører uden kørekort og bliver stoppet af politiet, er faldet fra cirka 14.000 bilister i 2011 til cirka 10.400 i 2017. En forklaring herpå kan være, at der i 2012 kom en ny lov, som betyder, at politiet skal konfiskere bilen, hvis en person kører uden kørekort tre gange inden for tre år.

Fanget af fotovogn: Kørte uden kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce