Fang en frivillig: DBU-konsulent hjælper i Otterup

Det kræver personlig kontankt, når boldklubben skal have fat i nye frivillige. Det er ikke nok at lægge en opfordring ud på hjemmeside eller sociale medier, siger formand for Otterup Bold- og Idrætsklub Bent Hjortebjerg. Arkivfoto: Emil Hermann

Fang en frivillig: DBU-konsulent hjælper i Otterup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otterup Bold- og Idrætsklub får konsulenthjælp fra DBU Fyn til at udvikle klubben. De to udvalgte temaer handler om at få flere frivillige og flere aktiviteter, der kan skaffe indtægter.

Otterup: Hvilke opgaver har klubben, som den gerne vil have frivillige til at hjælpe med, og hvor lang tid tager det?

Og hvem vil give en hånd med som frivillig. Med hvad og i hvor mange timer?

To sider af samme sag, og hvis begge sider er præcist beskrevet, er der større chance for, at opgaver og frivillig indsats kan matches, så opgaverne bliver løst.

At få lavet en database med opgaver og frivillige er noget af det, bestyrelsen i Otterup Bold- og Idrætsklub formentlig snart går i gang med som led i et klubudviklingsforløb, som er sat på skinner med hjælp fra konsulent i DBU Fyn Arne Appelgren.

I samarbejde med konsulenten har boldklub-bestyrelsen defineret to temaer, som den gerne vil have hjælp til: At få flere frivillige til at hjælpe i klubben og at få nye ideer til arrangementer, der kan skaffe penge til klubben.

Det er ikke fordi, boldklubben er i akut bekneb for frivillige.

- Vi har mange ildsjæle, der brænder for det og har været med i mange år. Men det gælder om at være på forkant, for ellers er der pludselig mange, der stopper på én gang, siger formand for Otterup B & IK Bent Hjortebjerg.

- Man kan ikke betale sig fra alt

- Mange foreninger er begrænset af, at de mangler frivillige. Det er noget af det, jeg hjælper klubberne med at få en strategi for: Find ud af, hvad der er af opgaver, som de gerne vil have løst, og hvilke personer der kan tænkes at ville hjælpe. Og få så lavet en database for at synliggøre de muligheder og udfordringer, man har i klubben, fortæller Arne Appelgren.

- Vi kender jo selv til, at hvis man siger ja til en opgave, og den viser sig pludselig at blive meget større, end man havde forventet, så kommer man nok ikke igen.

Det andet fokuspunkt, at finde nye aktiviteter, der kan skaffe kroner i klubkassen, har været drøftet på et møde med medlemmer, forældre og trænere.

- Der kom flere gode ideer, så nu skal bestyrelsen se på, hvad vi skal arbejde videre med, siger formand Bent Hjortebjerg.

- Det handler ikke bare om at få penge til klubben. Vi har forældre, der siger, om de ikke kan betale lidt ekstra i kontingent i stedet for at stå nogle timer på stadion. Men man kan ikke betale sig fra det hele. Det sociale liv er vigtigt, ellers er der ikke nogen klub til sidst, fastslår formanden.

Fang en frivillig: DBU-konsulent hjælper i Otterup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce