Familiepolitik: Far og datter har hver sin grønne farve

Kjeld Bruun stiller op for Det Konservative Folkeparti på Nordfyn, mens datteren Maria Bruun Eichhorn mere er til Alterantivet i Frederiksberg Kommune. Her er hun hjemme på besøg i Bogense. Foto: Magnus Harkjær

Familiepolitik: Far og datter har hver sin grønne farve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kjeld Bruun fra Bogense stiller op for Det Konservative Folkeparti, mens datteren Maria Eichhorn stiller op for Alternativet på Frederiksberg.

Bogense: Der er højt til loftet hos familien Bruun i Bogense, og det er også nødvendigt for tiden, når Kjeld Bruuns 39-årige datter Maria Bruun Eichhorn er hjemme på visit i det nordfynske.

Kjeld Bruun stiller som bekendt op til valget på Nordfyn for Det Konservative Folkeparti, men datteren har valgt en lidt anden retning. Hun stiller nemlig op for Alternativet i Frederiksberg Kommune, der jo ellers er en konservativ højborg. Og hvordan går det så lige for sig?

- Jeg var med til at starte lokalforeningen på Frederiksberg i 2016. Inden da havde jeg meldt mig ud af Radikale Venstre, fordi jeg var så træt af det ensidige fokus på vækst. Jeg kunne bedre lide Alternativets grønne profil, lyder det fra Maria Eichhorn.

Det med at tage ansvar for miljøet er Kjeld Bruun helt med på, men hvad skulle der nu være galt med vækst, spørger han henvendt til sin datter.

- Du kan da ikke vækste hele tiden, siger hun.

- Det kan du da, hvis du gør det rigtigt. Hvis ikke vi udvikler os, er det afvikling, svarer farmand tilbage.

Men til trods for uenighederne hygger far og datter sig nu meget godt sammen, og så bunder uenighederne egentlig heller ikke dybere.

 
 
Far og datter
Kjeld Bruun er 61 år, bor i Bogense og stiller op for Det Konservative Folkeparti.Han er gift med Jeanie Bruun og er projektchef i byggebranchen.

I fritiden er han blandt andet formand for menighedsrådet i Bogense.

Maria Bruun Eichhorn er 39 år og stiller op for Alternativet i Frederiksberg Kommune.

Hun er gift med Jørn Eichhorn og har fire børn. 

Hun arbejder som social- og kulturel projektleder i områdefornyelsen af Nordvest i Københavns Kommune.
På trods af uenigheder politisk er farmand Kjeld Bruun og datter Maria Bruun Eichhorn selvfølgelig meget glade for hinanden. Foto: Magnus Harkjær
På trods af uenigheder politisk er farmand Kjeld Bruun og datter Maria Bruun Eichhorn selvfølgelig meget glade for hinanden. Foto: Magnus Harkjær

Et grønt miljø

Far og datter er for eksempel helt enige om, at vi skal gøre noget for miljøet.

- Vi skal tage hensyn til omgivelserne og tænke over, hvordan vi efterlader verden til vores efterkommere. Det lægger mig meget på sinde lige nu, siger Kjeld Bruun.

- Der er også nogle sammenfald mellem de to partier med dannelse. For eksempel at man skal have et kendskab til kunsthåndværk. Mit indtryk er også, at man ikke behøver være akademiker for at klare sig på Nordfyn, siger Maria Eichhorn.

- Nej da. Man skal være stolt af at være håndværker. Dem har vi et stort behov for. Alle virksomheder skriger på håndværkere, men de skal også selv støtte op ved at tage en lærling, mener Kjeld Bruun.

Ordene flyder hastigt mellem far og datter. Det ene øjeblik giver de hinanden ret, og det næste er de igen rygende uenige, men det kan de heldigvis grine af.

- Vi kan virkelig råbe og skrige ad hinanden. Da jeg var teenager, gik jeg fuldstændig amok, siger Maria Eichhorn, der dog glæder sig over de ting, hun fik med i bagagen hjemmefra.

- Jeg har fået foreningensdannelsen med mig. Altså det med at organisere sig. Det er meget svært at få folk til at engagere sig i København, men her på Nordfyn er det helt normalt, siger hun.

Det sociale liv

Kjeld Bruun er formand for menighedsrådet i Bogense, og samtidig brænder han meget for, at der også skabes udvikling uden for de større byer. Derfor vil han ikke være med til at lukke små skoler. Både far og datter mener, at kirken og skolen er to vigtige institutioner, når det kommer til at skabe sammenhæng mellem mennesker.

- Det er de vigtigste kulturbærende institutioner og steder, hvor man møder hinanden på tværs af sociale skel. Også når det er en skole med 120 børn ude på en mark. Det er en udgift for kommunen her og nu, men på den lange bane tjener det sig ind, lyder det nærmest simultant fra far og datter.

Når Maria Eichhorn er i Bogense og besøge sin far og mor, nyder hun for alvor at være væk fra storbyen.

- Jeg er så træt af biltrafikken. Jeg kan mærke, at min puls falder, når jeg kommer herover. Og jeg er også blevet vinterbader, efter søbadet er bygget, siger hun.

Men hvad er så bedre i København?

- Udsynet til verden er lidt større i København. Der er man verdensborger og tager ansvar for hele verden, siger hun.

Dog kunne hun godt tænke sig, at man politisk ikke var så stærkt opdelt i røde og blå blokke.

- Det er svært at være samskabende som kommune, fordi man har så mange politiske dagsordener, siger hun og ærgrer sig.

- Ja, det er forskellen på en storbykommune og landkommune. Her finder vi løsninger i fællesskab, og det kunne I nok lære lidt af derovre, siger Kjeld Bruun med et smil til sin datter.

Familiepolitik: Far og datter har hver sin grønne farve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce