Færre sygemeldte borgere i 2004


Færre sygemeldte borgere i 2004

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SYGDOM: Med fokus på en tidlig indsats er antallet af langvarigt syge faldet markant i Otterup Kommune

OTTERUP: Antallet af sygemeldte borgere med skavanker, der spænder fra brækkede arme og ben til skader i muskler og bevægeapparat samt psykiske nedture, er faldet markant i det forløbne år.

Arbejdsmarkedsafdelingen i Otterup Kommune har således noteret 116 sygemeldte borgere i 2004 mod 152 året før. 87 har været sygemeldt fra fem uger til ét år, 10 har haft mere end et års sygemelding, og 19 personer har været på sygedagpenge i under fire uger.

Faldet i antal af sygemeldte i de erhvervsaktives rækker er på knap 25 procent eller på 36 personer.

Det svarer til en kommunal besparelse på 88.312 kroner ugentligt.

Årsagen til faldet i sygemeldte skyldes blandt andet, at der er sat ekstra personale ind på at reducere sygeperiodens længde. Men også antallet af syge borgere.

- Der har været fokus på en tidlig indsats i sagerne, og en holdning til, at sygemeldingen skal være "aktiv". Det vil sige, at man starter på deltid så snart det kan lade sig gøre, siger leder af arbejdsmarkedsafdelingen, Bent Hjortebjerg.

Det betyder, at den sygemeldte uden tilknytning til arbejdsmarkedet skal finde en arbejdsgiver, hvor arbejdsevnen kan komme på prøve i en kort periode.

- Besparelsen på sygedagpengene er ikke et mål i sig selv. Målet er en tidlig indsats, udfra en viden om, at sygeperioder på over 13 uger forringer mulighederne for at vende tilbage til ens arbejdsplads eller et andet job på arbejdsmarkedet, understreger Bent Hjortebjerg.

Med yderligere fokus på langvarige syge er der sket et fald på 65 procent af målgruppen fra 28 personer i 2003 til blot 10 i det forløbne år.

Og netop de langvarige syge belaster kommunen sociale budgetter særligt hårdt. Her er sygedagpengene en ren kommunal udgift, mens kommune og stat deler udgifter ligeligt for sygemeldte mellem fem og 52 uger.

- Vi har oplevet et fald på 6,5 procent i antallet af personer på sygedagpenge, mens øvrige fynske kommuner har haft en stigning på 11 procent, oplyser formand for Socialudvalget Poul Olsen (V). Sideløbende er der sket et fald på 3,8 procent i de kommunale udgifter mod en stigning på 19 procent på det øvrige Fyn.

Færre sygemeldte borgere i 2004

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce