Facebook-advarsler om fartkontrol skaber debat

I flere Facebook-grupper bliver der flittigt advaret om fartkontrol på de danske veje. Foto: Jørgen Kirk

Facebook-advarsler om fartkontrol skaber debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er muligt at bede Fyns Politi om at lave en fartkontrol, hvilket Mikkel Andersen i Skamby har gjort flere gange. Men hvis der advares om fartkontrollen på Facebook, hjælper det så overhovedet? Svaret er både ja og nej, fortæller eksperter.

Skamby: Som konsekvens af, at der ingen vejbump er i den sydlige del af Skamby på Nordfyn, har Mikkel Andersen fra byen flere gange bedt Fyns Politi om at lave fartkontrol på strækningen.

Hans håb er, at det kan få folk til at køre langsommere. Men hvad betyder det så, hvis man vælger at advare andre bilister om netop den fartkontrol?

Det skabte en del debat i Facebook-gruppen "Os der bor i Skamby Sogn", da en person netop valgte at gøre dette i starten af februar. En debat, som flere brugere af Facebook nok er stødt på før med argumenter, som:

"Når nu der har været så meget snak om at folk kører for stærkt og der så endelig er kommet en fotovogn forbi. Hvorfor så slå det op på Facebook og potentielt advare dem!!"

Eller:

"Opslaget er sku helt ok, det handler netop om at få folk til at sænke farten, eller i vil hellere have en der kører igennem med 80, bliver blitzet og kører en ned? Det giver ingen mening."

Spørgsmålet er så, hvad der egentlig er mest rigtigt?

Advarsler hjælper på strækningen

Advarsler på de sociale medier om fotovogne hjælper lige, hvor de står, men så kan bilister lettere køre hurtigt andre steder, fortæller Mogens Fosgerau, som er professor i transportøkonomi på Københavns Universitet.

- På den måde reducerer man risikoen for at blive snuppet, men det er dårligt for trafiksikkerheden, siger han.

Han fortæller yderligere, at hvis farten generelt skulle reduceres mest muligt, gælder det om ikke at føle sig sikker, og at politiet skal dele en masse bøder ud - men det er en politisk beslutning.

Hvis man spørger Søren Ørsted Pedersen, pressechef i Rådet for Sikker Trafik, kommer det an på intentionen bag, om et Facebook-opslag om fartkontrol får folk til at køre mere efter reglerne. Altså gavner det ikke trafiksikkerheden, hvis man har en bagtanke om at træde speederen i bund på andre strækninger, mens advarslerne også ifølge ham kan have en positiv effekt:

- Det kan være helt fint at minde hinanden om, at der er fartkontrol på vejene, hvis formålet er at huske hinanden på lige at holde øje med speedometeret.

Facebook-advarsler om fartkontrol skaber debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce