Få dage til at påvirke politikere


Få dage til at påvirke politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Institutioner og ældre- og handicapråd får kun en uge til at levere kvalificerede høringssvar til budget 2009

NORDFYN: Senest mandag den 22. september er det op til kmmunalbestyrelsens partier at anvise, hvordan næste års budget skal hænge sammen i Nordfyns Kommune.

Fristen for ændringsforslag skal overholdes.

Og inden skal politikerne sammen eller hver for sig finde besparelser på ældre, skole- og børne- ungeområdet for i alt 61 mio. kroner.

- Det er en stor opgave, men det er ikke anderledes end i mange andre kommuner. Vi er bundet op på en nul-vækst på næste års budget, siger økonomichef Gitte Clemmensen.

Presset ligger lige nu hos politikerne. Men efter mandag ligger det også hos æl- dre- og handicapråd og hos bestyrelserne i skoler og børnehaver.

Institutionernes udtaleret eller tid til høringssvar på det politiske budget er ultrakort i år. Ingen ved hvor besparelserne rammer, og fristen for at give sin uforbeholdne mening til kende er én uge.

- Den sidste frist for under ændringsforslag fra grupperne er den 29. september, oplyser Gitte Clemmensen.

Ældrerådet i Nordfyns Kommune mødes sammen med Handicaprådet torsdag den 25. september. For at kigge de anviste besparelser efter i sømmene. De to råd har så fire dage til at levere et kvalificeret svar.

Helt uacceptabelt

- Vi skal gøre alt for, at de svageste ikke bliver ramt. Vi vil ikke lægge ryg til ekstraordinære besparelser, siger formand for Ældrerådet, Hans Kappel.

Akkurat som skoler og børnehaver i kommunen har rådet leveret et høringsvar med udgangen af august. Det er baseret på et teknisk budget renset for politiske fingeraftryk.

Formand for Handicaprådet Børge Nielsen kalder den korte frist for fuldstændig uacceptabel.

- Årets budget-situation gør, at vi ikke har en reel mulighed for at se tingene an før fristen for ændringsforslag er overholdt. Det er et stort problem, påpeger Børge Nielsen.

Politikerne har holdt flere temamøder. Alligevel er det svært at få enderne til at nå sammen konfronteret med eskalerende udgifter til ældre som skal i aflastning og børn og unge, som skal anbringes uden for hjemmet.

Ingen tid til debat

Den 8. august lød startskuddet til årets politiske budgetbehandling. Men selv seks uger senere - ved førstebehandling af budgettet i morgen - er det et kommunalt husholdningsregnskab, der udviser et finansieringsunderskud på op imod 35 mio. kroner.

- Vi kan godt være bekymrede for besparelser. Vi har nået det absolutte bundniveau, når det gælder normering i børnehaverne, siger formand for forældrebestyrelsen i børnehaven Kastaniegården, Søren Paaske.

- Vi har ingen mulighed for at vurdere virkninger af forslaget. Der er ingen tid til at gennemarbejde alternativer.

Skolebestyrelsen på Bogense Skole holder først møde i oktober. Men er klar til hastemøde, hvis nødvendigt.

- Vi har til sinds at ta' til genmæle og vender ikke det blinde øje til, understreger formand Morten Mejnholt.

Få dage til at påvirke politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce