Eventyrlig jul i forsamlingshuset

Julemanden Julle savner det gode julehumør. Det hjælper nisserne ham med at finde i Skeby Forsamlingshus, hvor forestillingen "Jul i Eventyrskoven" ruller over scenen i weekenden.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Eventyrlig jul i forsamlingshuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JULERIER: Tre måneders prøver på juleeventyr trykkes af i weekenden i Skeby Forsamlingshus

HESSUM: Der er masser af kulørte spot på nissehuer og grantræer i Skeby Forsamlingshus. Scenen er klar til generalprøven i dag, hvor omkring 300 børn fra børnehaver og skoler lægger vejen forbi forsamlingshuset for at kickstarte den "søde juletid".

Det er Skeby Dilletanternes niende julestykke, og i alt 20 børn og voksne medvirker i forestillingen med titlen "Jul i Eventyrskoven", der som de øvrige år er forfattet og instrueret af Pernille Rasmussen. Hun har styr på replikkerne, og det har de 14 børn i alle aldre også fået i løbet af efteråret. Nogle af børnene har været med i alle årene, og de er efterhånden garvede ud i jule-genren.

- Vi har øvet én gang om ugen siden september. Men i sidste uge øvede vi hver aften, fortæller formand for dilettanterne, Gitte Gundersen om julehistorien, der udfolder sig på forsamlingshusets scene i løbet af en god times tid.

Masser af musik og en letbenet handling om julemanden Julle, som er syg og meget bagud med juleforberedelserne på en lillejuleaften. Hvor er juleglæden, spørger dilettanterne.

Hvad skal der til for at få Julle i julehumør, når hverken risengrød, julesange eller historier hjælper? Nisserne er eneste redningsplanke, og de skal forbi både trolde og hekse, inden det lykkes at finde juleglæden.

To forestillinger

Forestillingen kan ses i weekenden - både lørdag og søndag spiller den klokken 14. Entréen er 35 kroner for voksne og 30 kroner for børn, og pengene går til at betale for leje af forsamlingshuset.

- Der er ikke mange steder, hvor der opføres julestykker længere. Og de øvrige år har der da også været fyldt med børnefamilier og bedsteforældre, siger Gitte Gundersen.

Efter forestillingen er der både dans om juletræet og godteposer til børnene.

Eventyrlig jul i forsamlingshuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce