Et usædvanligt skoleinspektørjob

47-årige Per Rudbæk ser frem til sit nye job som inspektør på Særslev Skole, der har cirka 230 elever. Den nyudnævnte skoleleder ser ikke noget problem i, at skolens souschef, Steen Brydegaard, samtidig er den øverste ansvarlige politiker for skolevæsenet i Nordfyns Kommune.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Et usædvanligt skoleinspektørjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inspektør Per Rudbæk har det fint med sit nye job, hvor souschefen udstikker den politiske kurs

SÆRSLEV: Da Per Rudbæk tog imod jobbet som inspektør for Særslev Skole, blev der takket ja til et ansættelsesforhold, der set udefra kan virke ganske udsædvanligt.

For viceinspektør Steen Brydegaard fra Særslev Skole er formand for Familieudvalget, der har det politiske ansvar for skolevæsenet i Nordfyns Kommune. Dermed befinder Per Rudbæk sig i en situation, hvor souschefen bliver den øverste chef, når det handler om de overordnede beslutninger for skolerne på Nordfyn. Heriblandt den folkeskole, som Per Rudbæk er blevet betroet det daglige ledelsesansvar for.

- Jeg kan sagtens se, at situationen kan virke noget spektakulær.

Han er dog helt afklaret og tryg omkring forholdet.

- Jeg var fuldstændig klar over, hvordan tingene hang sammen, inden jeg takkede ja til jobbet. Jeg vælger at se situationen som en fordel for både mig selv og Særslev Skole. Jeg har en souschef, der er meget velintegreret i det politiske system i kommunen. Det er et klart plus, mener jeg.

Inspektøren bestemmer

Per Rudbæk understreger, at der ikke hersker nogen tvivl om, hvem der har det sidste ord på Særslev Skole.

- Det er mig, der er lederen i det her hus.

I lighed med Per Rudbæk ser heller ikke Steen Brydegaard nogen problemer i sin bibeskæftigelse som lokalpolitiker og formandsposten i Familieudvalget.

- Jeg har ikke problemer med at finde rundt i mine kasketter. Når jeg går ind her på Særslev Skole, så er jeg udelukkende viceinspektør. Det signalerer jeg meget tydeligt. Så det er der ikke nogen, der kan være i tvivl om. Det er inspektøren, der bestemmer og har det overordnede ansvar.

Steen Brydegaard fortæller, at han altid holder sig på sikker afstand, når Særslev Skole skal kommunikere med kommunens politiske system.

- Eksempelvis erklærer jeg mig altid inhabil og går uden for døren, når skolebestyrelsen skriver et høringssvar til kommunen.

Inden Per Rudbæk lod sig friste af lederjobbet i på Nordfyn, havde han i fire år haft været afdelingsleder på Vestre Skole i Svendborg. Den ledelsesmæssige del af skolelivet var spændende.

- Jeg kan godt lide at få folk til at arbejde sammen som et hold. Både ansatte og lærere.

Derfor gjorde han op med sig selv, at karrieren som mellemleder i skolevæsenet gerne måtte blive til noget mere.

- Jeg er 47 år, og hvis jeg skulle prøve mig selv af som skoleleder, så skulle det snart være.

Der gik ikke længe, inden han fik øje på den ledige stilling i Særslev.

- Stillingsopslaget tiltalte mig meget. Og jeg blev også meget positivt overrasket, da jeg besøgte skolen. Den var med det samme noget for mig. Det kunne jeg tydelig mærke.

Efter sit besøg i Særslev tog Per Rudbæk hjem for at skrive den ansøgning, der før sommerferien sikrede han ansættelse som afløser for inspektør Erik Pedersen, der valgte at indstille sin lange karriere på skolen ved sommerferiens start.

Et usædvanligt skoleinspektørjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce