Et spørgsmål om minutter

Fire gange i løbet af efteråret har Sussi stået efterladt af skolebussen ved Veflinge Skole. Og så er der langt hjem til Væde, hvor hun bor.
Foto: Yilmaz Polat

Et spørgsmål om minutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOLEBUS: Minutter skiller Sussi Poulsen fra at nå skolebussen hjem

VEFLINGE/VÆDE: Hver morgen i vinterhalvåret tager 13-årige Sussi Poulsen skolebussen fra frysehuset i Væde til Veflinge Skole. Og to gange om ugen - onsdag og fredag, tager hun skolebussen hjem fra Veflinge Skole til Væde.

Det burde hun i hvert fald. Men når Sussi kommer ned til bussens plads, er det nu fire gange sket, at bussen - den sidste - allerede er kørt.

- Jeg har fri halv tre, fortæller Sussi. Og så skal jeg have min jakke og taske, inden jeg kan komme ud til bussen.

På den måde bliver klokken nogle gange et par minutter over halv - andre gange lidt mere.

Vi kører efter planen

- Og vi kan jo ikke vente på en enkelt elev, forklarer vognmand Ib Christiansen, der står for kørsel af elever fra Veflinge til Væde.

- De andre elever er klar, når bussen skal køre mellem kl. 14.32 og 14.35. Og vi kører efter planen. Ikke før tid og ikke for en enkelt elev.

Sussi Poulsen er ikke berettiget til blive kørt med skolebussen, men hendes forældre betaler for kørsel i vinterhalvåret, fordi vejen fra Væde til skolen er både smal og kringlet.

- Derfor mener vi også godt, vi kan kræve, at Sussi får en reel mulighed for at komme hjem efter skole, siger Birthe Poulsen, Sussi Poulsens mor.

Kor og P-fag

Problemet består nemlig i, at Sussi er den eneste elev fra syvende klasse, der skal med bussen hjem. De to dage, Sussi skal med bussen, har hun frivilligt kor og P-fag. Praktiske fag, der varierer fra drama til madlavning og musik. Ikke fag, hvor det er let at slutte timerne på et helt bestemt minuttal.

- Nogle gange er den jo fem minutter over halv, inden timen er slut, forklarer Sussi.

Og så er bussen kørt. Helt efter planen og aftalen mellem skolen og vognmand Ib Christiansen.

Birthe Poulsen, er træt af problemerne med skolebussen.

Et princip

- Når vi får at vide, at der ikke er nogen problemer med at få Sussi hjem med skolebussen, så må vi jo tro på det.

Det er skoleinspektør Jan Hansen på Veflinge Skole og Ib Christiansen, der har aftalt de tider, skolebussen skal køre fra Veflinge Skole.

Jan Hansen ønsker ikke at udtale sig til Fyens Stiftstidende om sagen, men fortæller, at de sidste timer for Sussis vedkommende slutter cirka klokken 14.30.

- Det afhænger af, om de vælger at holde pause i det sidste modul, fortæller han.

Sussi Poulsens mor, Birthe Poulsen, har nu sendt en klage til Søndersø Kommune. Herfra lover chef for børne- og kulturforvaltningen, Gunner Andersen, at se på sagen.

- Når Ib Christiansen har lovet os, at der ingen problemer er med skolebus-kørslen, så skal der heller ikke være nogen problemer, siger han.

Et spørgsmål om minutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce