Erhvervsvenlighed: Nordfynsk 12. plads med udsving


Erhvervsvenlighed: Nordfynsk 12. plads med udsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12. pladsen i erhvervsvenlighed, som Nordfyns Kommune fik i Dansk Industris årlige undersøgelse, indbefatter både bedre og dårligere placeringer indenfor enkelte kategorier.

Nordfyn: På sin vis kan man sammenligne Dansk Industris årlige undersøgelse over kommunernes erhvervsvenlighed med et etapeløb i cykling.

På nogle etaper klarer man sig bedre end andre, inden placeringerne bliver talt sammen, og det samlede resultat tegner sig. Således dækker Nordfyns Kommunes samlede 12. plads - et fald fra sidste års fjerdeplads - også over både bedre og dårligere placeringer indenfor de enkelte kategorier.

Bedst klarer kommunen sig med en tredjeplads i sagsbehandling, der handler om, hvor kompetent og hurtig sagsbehandlingen er i bygge-, miljø- og sygedagpengesager. Næstbedste placering med en sjetteplads kommer i kategorien information og dialog. Og når virksomhederne bliver spurgt til deres overordnede vurdering af kommunens erhvervsvenlighed, er det også de høje karakterer, der er fremme. En samlet ottendeplads bliver det til her.

Dårligste placering

I den anden ende af skalaen får Nordfyns Kommune sin laveste placering med en 80. plads i kategorien uddannelse. I en pressemeddelelse lyder det:

- Før sommerferien kiggede Børne- og Ungeudvalget nærmere på netop denne katagori for at finde muligheder for at flytte sig positivt. Det blev til en handleplan med indsatser om læseplaner for faget Uddannelse og Job, og et mere målrettet arbejde med UPV (vurdering af uddannelsesparathed), der er et vigtigt element i den enkelte elevs vej mod en ungdomsuddannelse. Desuden arbejder Nordfyns Kommune med en række landsdækkende koncepter. Blandt andet er der indgået et partnerskab med Talentspejdernes mentorprogram.

- Vi tager undersøgelserne meget seriøst og bruger dem som ledetråd i vores bestræbelser på forbedre vores erhvervsservice. Vi er afhængige af at have en velfungerende erhvervsservice, og jeg tolker DI's undersøgelse derhen, at det har vi. Der er dog nogle få skønhedspletter, og dem adresserer vi ved at identificere dem og gøre noget ved dem, siger borgmester Morten Andersen (V).

Erhvervsvenlighed: Nordfynsk 12. plads med udsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce