Erhvervsledere er til større enheder


Erhvervsledere er til større enheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTUR: Alle går ind for sammenlægning, men to ud af tre ser gerne en større kommune end en rent nordfynsk
Mens politikerne har holdt sommerferie, har vi her på siden spurgt en række andre mennesker om deres holdninger til deres egen kommune, om hvad de mener om nabokommunerne, og hvilken by, der skulle være hovedby, hvis de tre nordfynske kommuner sammenlægges.

I dag er turen kommet til tre erhvervsledere, der har det til fælles, at deres virksomheder alle af Nordfyns Erhvervsråd er blevet kåret som årets virksomhed.

Gartneriejer Flemming Pedersen, DK Plant, Otterup:

- Jeg synes, der er dejligt på Nordfyn, og jeg er glad for Otterup, fordi den ikke er større. Det er fint med nærheden, og så har byen et meget velfungerende handelsliv, hvor man kan finde alt, hvad man har brug for. Som erhvervsdrivende kan jeg også sige, at samarbejdet med kommunen fungerer fint.

- Søndersø har et flot centrum, men jeg kommer der nok mest, fordi jeg besøger erhvervskontoret. Til Bogense kører vi derimod af og til. Det er et utrolig dejligt sted at komme på grund af havne- og bymiljøet, og det er fantas-tisk, hvad man har fået lavet ved havnen.

- Hvis det ender med en nordfynsk kommune, ville jeg selvfølgelig foretrække, at hovedbyen blev Otterup. Men det ville nok være mest naturligt, at det blev Søndersø, hvor den store industri er.

- Jeg er bare ikke sikker på, at en nordfynsk kommune er stor nok. Bogense har fundet sin niche som turist- og bosætningsby, og i Otterup bliver der nok heller ikke mere erhverv. Personligt ville jeg hellere være med i Odense Kommune.

Direktør Hans E. Wulff, H.E.W, Søndersø:

- For en erhvervsmand som mig er det rart at kunne sige, at vi har et meget fornuftigt samarbejde med kommunen. Den hjælper os, og vi har aldrig haft nogen kedelige oplevelser. Det er desuden godt, at vi er så tæt på motorvejen - det at køre rundt i landet er ikke noget problem. Jeg mener også, at servicetingene fungerer godt her i Søndersø Kommune - både skolesystem, børnehaver og ældreområdet. Og at der var et gymnasium her i byen, var en af de ting, vi lagde vægt på, da vi i begyndelsen af 80'erne flyttede hertil. Naturmæssigt byder kommunen ikke på de store oplevelser, og handelslivet er ikke så godt i Søndersø - måske fordi folk kører til Odense og handler i stedet.

- Jeg kommer ikke så tit til Otterup, men jeg har en fornemmelse af, at der er et fornuftigt butiksliv. Bogense kører jeg oftere til. Det er en hyggelig by, og jeg er født ved vandet, så det skal jeg se engang imellem.

- Søndersø burde efter min mening være hovedbyen i en eventuel nordfynsk kommune, fordi den ligger geografisk rigtigt. De to andre kommuner har jo vandet på den ene side.

- I øvrigt går jeg varmt ind for en sammenlægning af kommunerne, og jeg så gerne en sammenlægning af de tre nordfynske kommuner. Men jeg ville også gerne have Vissenbjerg og Ejby med. Så fik kommunen en mere fornuftig størrelse - jeg er bange for, at små 30.000 indbyggere er for få til at løfte de opgaver, det ser ud til, at kommunerne skal have.

Direktør Freddy Tindhoff, Bogense Plast:

- Jeg har boet i Bogense i 25 år, og jeg føler mig som bogenser. Jeg er glad for den nærhed, vi har - at vi kender hinanden. Og så er der naturen. Det er dejligt at bo så tæt på havet. Vi kunne selvfølgelig godt tænke os lidt mere erhverv, men det er dejligt at se, at turismen buldrer frem. Jeg er meget glad for, at vi har fået en femstjernet campingplads, en flot havnefront og - ikke mindst - en ny badestrand.

- Jeg bor selv ved vandet på Stegø Mølle, og det er bekræftende og spændende at tale med de turister, der kommer forbi. De fleste er, når de ikke har besøgt Bogense før, meget positivt overraskede, når de kommer hertil. Jeg synes, det er dejligt med den store aktivitet om sommeren. Om vinteren er her stille, og vi går mere i hi. Men så er der tid til at fintænke.

- Jeg kan ikke finde noget rigtig slemt at sige om Bogense. Det politiske klima er blevet meget bedre, og det betyder, at der kan skabes aktiviteter, der bærer byen frem. De første år, jeg boede her, var det anderledes. Da var man mere handlingslammede. Jeg mener, det partipolitiske bør træde i baggrunden, når det drejer sig om lokalpolitik. Og så er det nok også godt, at der kommer noget nyt blod til i byen.

- Jeg har både i Søndersø og Otterup svært ved at se, hvor byen er. Butikkerne ligger mere spredt. Her har vi de gamle forretningsgader, og Bogense ligner mere en by end de to andre. Jeg synes Bogense skal være den regerende by i et nordfynsk samarbejde. Den har det kønneste rådhus - og så kan vi modtage Dronningen.

- Hvis det ikke skulle være Bogense, ville jeg vælge Otterup, fordi havet betyder meget for mig, og den ligger tæt på. Men rent erhvervsmæssigt skulle det måske være Søndersø...

- Jeg synes absolut, det er en god idé med en nordfynsk kommune. Jeg mener, det er en fin enhed, og det vil give flere muligheder, end vi har i dag. En større kommune vil kunne trække flere opgaver. Der har i mange år været en tendens til, at de offentlige institutioner flygtede fra yderområderne. Det skal vi have lavet om på, når vi får lidt flere muskler.

Erhvervsledere er til større enheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce